obradovic

DAVIS CUP 2011

Obradović: Novak sigurno igra protiv Argentine

 

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović potvrdio je danas da će najbolji svetski igrač Novak Ðoković igrati protiv Argentine u polufinalu Dejvis kupa, od 16. do 18. septembra u Beogradu.

-Novak stiže u Beogad večeras ili sutra oko podneva. Kao i prošle godine u meču sa Češkom imaće jedan dan odmora pre poluifinala – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Begradskoj areni.

Selektor Dejvis kup tima Srbije naglasio je da je naša reprezentacija potpuno spremna za meč sa Argentincima .

Povezana vest:  Djere u drugom kolu turnira u Budimpešti

-Svi smo optimisti uoči ovog duela. Svesni smo da igramo sa izuzetno jakim timom, ali daćemo sve od sebe da uz pomoć energije 20.000 navijača u Areni obezbedimo finale – poručio je Obradović.

On ja naglasio da je prisustvo Novaka Ðokovića, koji je u ponedeljak u Njujorku osvojio četvrtu gren slem titulu u karijeri, izuzetno značajno za ceo tim.

-Ogromna energija kojom Novak zrači svim igračima je najveći podsticaj i motivacija za meč protiv Argentine – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Đoković: Potrebna nam je pomoć

Drugi reket Srbije Janko Tipsarević je s respektom govorio o argentinskoj reprezentaciji, istakavši da se radi o ekipi koja „može svakog da pobedi“.

-Očekujem težzak meč sa Argentincima, ali smo motivisani da ih pobedimo pred našom publikom – poručio je Tipsarević.

Viktor Troicki je takođe naglasio da protiv Arentine „neće biti lako“, ali da će naš tim predvođen Novakom Ðokovićem jurišati na finale.

-Činjenica je da sam poslednja dva turnira loše odigrao, ali to sigurno ne umanjuje činjenicu da mi je ova sezona bila najboja u karijeri – rekao je Troicki.

Povezana vest:  ATP KVINS, Marej u finalu bolji od Conge

Jedan od najboljih svetskih dubl igraca Nenad Zimonjić poručio je da smo „na dobrom putu da ponovo budemo u samom svetskom vrhu“.

-Meč će biti veoma težak, ali je olakašavajuća okolnost što odlično poznajemo sve njihove igrače i samim tim znamo najbolji način kojim ćemo doći do pobede – rekao je Zimonjić.

Žreb za polufinalni meč Srbija – Argentina obaviće se sutra od 12 sati u Beogradskoj areni.