Yakubu celebrates Blackburn Rovers third goal

Blekburn posle preokreta pobedio Arsenal

Fudbaleri Blekburna zabeležili su danas prvu pobedu u Premijer ligi ove sezone, tako što su u petom

kolu posle preokreta i dva autogola gostiju pobedili Arsenal sa 4:3. Blekburn je posle ove pobede pretekao Arsenal na tabeli i nalazi se van opasne zone, a sa svog Ivud parka ispraćen je aplauzima. Nije,

međutim, tako izgledalo pre meča, kada su navijači tražili odlazak trenera Stiva Kina. Po završetku meča, bilo je jasno koji tim se nalazi u krizi.

Povezana vest:  Mesi povećao rekord postignutih golova

Arsenal i dalje ima samo jednu pobedu u Premijer ligi, ali je danas dobro počeo, pošto je Žervinjo postigao gol za 1:0. Blekburn je izjednačio u 25. pogotkom Ajegbenija Jakubua, njegovim prvim za tim u koji je došao poslednjeg dana prelaznog roka.

Arsenal je ponovo poveo u 34. minutu golom Mikela Artete i sa prednošću je otišao na poluvreme.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Aleksandar Song je postigao autogol za novo izjednačenje, da bi devet minuta kasnije, u 59, Jakubu doneo prvu prednost Blekburnu – 32.

Povezana vest:  Kostarika: I mi umemo da igramo fudbal

Klimavost Arsenalove odbrane ponovo je pokazao Loran Kosijelni još jednim autogolom, posle koga je bilo 4:2 za Blekburn. Maruan Šamak uspeo je u 85. minutu da ublaži poraz. Blekburn je sada 13. na tabeli, a Arsenal 15.

Fudbaleri Svonsija došli su do prve pobede u sezoni, pošto su na svom stadionu ubedljivo savladali Vest Bromvič sa 3:0.

Istim rezultatom Kvins Park Rendžers je pobedio na gostovanju kod Vulverhemptona. Reprezntativac Srbije Nenad Milijaš ponovo nije ulazio u igru za domaću ekipu.

Povezana vest:  Barton prihvatio optužbe i izvinio se Pedersenu

Tri pogotka postigli su i igrači Evertona, koji su sa 3:1 kao domaćin pobedili Vigan.

Norič je na poluvremenu vodio sa 2:0 protiv Boltona, a domaćin je u nastavku uspeo samo da ublaži poraz golom Martina Petrova iz penala.

Novi premijerligaš došao je do prve pobede u sezoni. Aston Vila i Njukasl igrali su u Birmingemu nerešeno 1:1.