manuel_noer_ls_salke_man

Manuel Nojer: Šalke će igrati protiv Bajerna i protiv mene!

Nedeljni derbi 6. kola Bundeslioge između Šalkea i vodećeg Bajerna biće dodatno zanimljiv zbog povratka golmana Manuela Nojera u Gelzenkirhen. Nojer je nakon 14 godina provedenih u Šalkeu ovog leta prešao u Bajern.

Bivši kapiten Šalkea, 25-godišnji Nojer, nije primio gol već gotovo 11 sati. Tačnije, njegova serija bez primljenog gola traje 658 minuta. Bajern je u proteklih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvario sedam pobeda uz 21 postignut gol. Nojer pritom niti jednom nije morao po loptu u svoju mrežu.

Povezana vest:  Transplatacija jetre Abidalu trajala devet sati

-Ni jedan golman nije Superman. Svakome se može dati gol, pa tako i njemu – zapretio je svom bivšem saigraču holandski napadač Šalkea Klas-Jan Huntelar, koji je dosad postigao četiri pogotka u prvih pet kola Bundeslige.

Jasno je da Nojera očekuje “topla dobrodošlica“ navijača njegovog bivšeg kluba.

-Neki će mu i aplaudirati, ali zvižduci mu ne ginu – rekao je sportski direktor Šalkea Horst Heldt. Nojer je spreman na sve.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA, Rezultati i tabela posle današnjih utakmica 6. kola Le Championnata

– Biće vruća atmosfera, jer će to biti utakmica Šalkea protiv Bajerna i protiv mene. Ali, nije ovo prvi puta u mojoj karijeri da očekujem čitav koncert zvižduka upućenih meni – izjavio je Neuer.

Po tom pitanju oglasio se i sportski direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

-Nakon svega ćemo videti da li Šalkeovi navijači poštuju sve ono što je Nojer napravio za njihov klub. A učinio je jako puno! Bilo kako bilo, ne poznajem puno osoba koje imaju toliko jaku ličnost kao Manuel Nojer – zaključio je Rumenige.

Povezana vest:  Brazilske vlasti oduzele Nejmaru avion i jahtu