arsene-wenger-arsenalVenger frustriran odbranom i sezonom

-Teško je objasniti ovakvo naše drugo poluvreme – započeo je svoje izlaganje menadžer Arsenala Arsen Venger nakon poraza kod Blekburna 4-3 u 5. kolu Premiershipa.

Arsenal je nakon ovog poraza i dalje na vrlo skromnom učinku od 4 boda, uz gol razliku 6-14. “Topdžije“ su izgubili od ekipe kojoj je to prva pobeda ove sezone. Dva gola dao im je Nigerijac Jakubu, kojem je to bio prvi nastup u Premiershipu još od 5. januara ove godine. Istini za volju, jedan je postigao iz ofsajda. Preostala dva ubacilii su si sami. Za to su se svojim autogolovima “pobrinuli“ Song i Koščelni.

Povezana vest:  Rekordni transferi prošle godine - četiri milijarde dolara

Ima toga još. Arsenal je izgubio u utakmici u kojoj je uputio 24 udarca na gol (16 u okvir gola). Blekburn je imao samo 10 pokušaja (pet u okvir gola). U kornerima je bilo 13-2 za londonsku ekipu.

-Stvorili smo puno prilika, pa i u nastavku utakmice. Nedostajalo nam je koncentracije u situacijama za koje smo znali da su njihova jača strana. To su korneri i slobodni udarci. Ne mogu reći da nisam zabrinut nakon ovakve naše današnje predstave. Odbrana nam jednostavno nije bila dovoljno dobra. Najviše me frustrira što nije bilo sve negativno. Bilo je puno pozitivnih stvari. Ali, šta to vredi kada nemamo koncentracije 90 minuta odraditi defanzivno posao kako treba i pobediti – izjavio je Venger.

Povezana vest:  Milan Biševac počeo da trenira

Stiglo je i pitanje o početku Arsenalove mizerne sezone.

-Nismo dovoljno dobri. Naravno da je to vrlo frustrirajuće. Nemam zamerke na duh ekipe. Opet, kada pogledate koliko smo golova primili, jasno je da nismo dovoljno dobri. Ne bi nam se smelo dogoditi da kod Blekburna primimo četiri komada. Verujem da ekipa može prebroditi ovu situaciju. Ali, najvažnije je da počnemo isporučivati dobre rezultate.

Povezana vest:  UEFA u inspekciji na srpskim stadionima

Na pitanje vrine li se za svoju budućnost na klupi “topdžija’, Venger je odgovorio:

-Spekulacije su deo modernog života i tu ja ne mogu ništa učiniti. Moja budućnost? Koncentrisan sam da pružim i dam najviše što mogu i znam za ovaj klub – dovoljno je jasno odgovorio Venger.