radomir_antic_vs_gre

Mediji: Antić dobio spor sa Fudbalskim savezom Srbije

 

Bivši selektor fudbalske reprezentracije Srbije Radomir Antić dobio je spor protiv nacionalnog saveza (FSS) zbog jednostranog raskida ugovora, preneli su večeras beogradski mediji. Navodi se da je Sportski sud u Lozani uvažio Antićevu žalbu i da će poznati stručnjak dobiti obeštećenje od oko 2,5 miliona evra.

Povezana vest:  Mančester Junajted gostuje u Južnu Afriku

Antić je preuzeo reprezentaciju Srbije 2008, a smenjen je u septembru prošle godine nakon utakmice protiv selekcije Slovenije u kvalifikacjama za prvenstvo Evrope (1:1). Do „pucanja“ saradnje između Antića i FŠ došlo je posle debakla na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Južnoj Africi, kada je savez želeo da mu smanji godišnja primanja, na šta on nije pristao.

Povezana vest:  Blater se dva puta obraća delegatima na kongresu FIFA

FSS je odluku o smeni obrazložio činjenicom da je Međunarodna fudbalska federacija suspendovala Antića na četiri utakmice zbog nesportskog ponašanja na Mundijalu u Južnoj Africi i da on zbog toga nije u mogućnosti da predvodi nacionalni tim u nastavku evropskih kvalifikacija.

Antić je pred sudom u Lozani pokrenuo postupak i tražio da mu se isplati obeštećenje zbog jednostranog raskida ugovora, iako je FŠ tvrdio da je sporni ugovor pravilno raskinut i da bivšem selektoru ništa ne duguje.

Povezana vest:  Murinjo: sudija napravio 13 velikih grešaka