Antonio Conte JuventuslKonte: Stičemo evropsko iskustvo i gradimo sistem

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte priznao je posle pobede nad Seltikom u Ligi šampiona da njegovoj ekipi nedostaje iskustvo u Evropi, ali je naveo da ove sezone Stara dama napreduje krupnim koracima i na tom polju.
Juventus je sinoć u Torinu savladao Seltik sa 2:0 u revanšu osmine finala Lige šampiona i zabeležio petu uzastopnu pobedu u elitnom evropskom takmičenju. Pored toga, Juventus nije primio gol već 495 minuta, što je drugi najbolji rezultat u istoriji LŠ.
-Srećni smo zbog ovih podataka, oni su pokazatelj koliko smo napredovali u poslednjih godinu i po dana. Ovo nam je prvo učešće u LŠ posle nekoliko godina i mnogi naši igrači su debitanti – kazao je Konte italijanskim medijima.
On je podsetio da je Juventus u grupnoj fazi takmičenja bio bolji i od prvaka Evrope, londonskog Čelsija.
Ekipa iz Torina nalazi se i na dobrom putu da odbrani titulu u Seriji A, pošto trenutno ima šest bodova više od drugoplasiranog Napolija.
-Lako je sada pričati, ali moramo da ostanemo sa obe noge na zelji. Bez lažne skromnosti, biće nam teško da odbranimo trofej, pošto nam igranje u Evropi oduzima mnogo energije – objasnio je bivši italijanski reprezentativac.
Kao glavne konkurente do kraja šampionske trke Konte, pored Napolija, Konte je označio Lacio i Milan.
-Nije čak ni važno da li ćemo ove sezone ostvariti sve ciljeve. Mnogo je važnije to što u Juventusu gradimo jedan novi sistem kojim ćemo svi biti zadovoljni – naveo je on.
Konte je dodao i da mu je svejedno ko će biti protivnik Juventusa u četvrtfinalu LŠ.
-Verujem u sudbinu kada su ove stvari u pitanju, tako da nam samo preostaje da sačekamo žreb. Četvrtfinalni mečevi će doći u delikatnom trenutku jer ćemo tada i u Seriji A igrati odlučujuće mečeve. Svaki igrač moraće da pruži maksimum – dodao je Konte.

Povezana vest:  Gvardiola: Još nekoliko sitnih detalja do potpisa Fabregasa