michael_platini_1

Platini: EU mora da nas zaštiti od klubova

 

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da bi Evropska unija trebalo da zaštiti tu organizaciju od sudskih tužbi klubova. Nedavno je UEFA izbacila švajcarski Sion iz Lige Evrope zbog kršenja zabrane transfera, pa je klub podneo tužbu sudu u toj zemlji. „Znam da će sada svaki sledeći klub koji bude izbačen pokušati da nas tuži. Zato sam tražio od Žozea Manuela Baroza da nas EU zaštiti od toga. Rekao sam mu da to mora da učini ako veruje u moj fudbalski projekat“, kazao je Platini italijanskim medijima.

Povezana vest:  Ivanović: Matić igra najbolji fudbal u karijeri

Prvi čovek UEFA rekao je da se plaši i da bi klubovi mogli da počnu da traže novčana obeštećenja zbog odluka o izbacivanju iz evropskih takmičenja.

-Šta će se desiti ako neki izbačeni klub zatraži 10 miliona evra obeštećenja, a njegov primer potom sledi još 10 klubova. Pitam se da li ćemo onda morati da zatvorimo UEFA. Barozo mi je obećao da će se pobrinuti za to – rekao je Platini.

Povezana vest:  Srbija počela pripreme za Svetsko prvenstvo u futsalu

Platini je ponovio i da bi Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru trebalo da se održi na zimu, jer su tokom leta u toj zemlji previsoke temperature.