Lukasz_Piszczek_borusija_dor

Bajern ubedljiv, pobede Šalkea i Borusije iz Dortmunda

Fudbaleri Bajerna zadržili su prvu poziciju na tabeli pošto su večeras u sedmom kolu Bundes lige savladali Leverkuzen sa 3:0 (2:0).

Bavarci su poveli golom Milera u petom minutu, a Van Bujten je povisio vođstvo domaćina 15 minuta kasnije. Konačan rezultat postavio je u sudijskoj nadoknadi Arijen Roben, koji je u 82. minutu ušao u igru.

Fudbaleri Šalkea ubedljivo su savladali Frajburg sa 4:2, dok je branilac titule Borusija Dortmund u gostima slavila protiv Majnca sa 2:1.

Sve je počelo loše za domaćina u Gelzenkirhenu, gde je Frajburg poveo golom Papisa Sisea u drugom minutu. To kao da je naljutilo igrače Šalkea, tima čiji je trener Ralf Rangnik nedavno podneo ostavku. Strelac izjednačujućeg gola za Šalke bio je DŽeferson Farfan u 34. minutu, a potpuni preokret doneo je Klas Jan Huntelar u 63. minutu. Ubedljivu pobedu domaćina najavio je LUis Holtbi u 67. minutu, a potvrdio ju je Raul u 75. minutu.

Povezana vest:  Rezultati današnjih utakmica 18. kola Serije A i tabela

Konačan rezultat postavio je Erik Jendrišek u 82. minutu.

Aktuelni šampion Borusija iz Dortmunda takođe je morala da „juri“ rezultat, ali je na kraju uspela da dođe do bodova protiv domaćeg Majnca.

Ekipa Majnca je povela u 33. minutu preko Nikolaja Milera, a izjednačenje gostima doneo je Ivan Perišić u 64. minutu. Kada su svi očekivali kraj, Lukas Pišček je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru i osigurao tri boda timu iz Dortmunda.

Povezana vest:  Bufon ne razmišlja o penziji

Reprezentativac Srbije i član Borusije Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta.

Odlične partije ove sezone nastavila je da pruža Borusija iz Menhengladbaha, koja je na svom stadionu savladala Nirnberg sa 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Filip Dems u 75. minutu iz penala. To je Borusiji peta prvenstvena pobeda.

Rezultati utakmica šestog kola:

Povezana vest:  Odložen meč Škednije i Vardara iz bezbednosnih razloga

Borusija Menhengladbah – Nirnberg 1:0

Augsburg – Hanover 0:0

Majnc – Borusija Dortmund 1:2

Šalke – Frajburg 4:2

Volfsburg – Kajzerslautern 1:0

Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen 3:0

Sutra se sastaju: Keln – Hofenhajm i Verder – Herta

U petak su igrali: Štutgart – Hamburg 1:2

Tabela: Bajern 18, Borusija (M) 16, Verder 13, Hanover 13, Hofenhajm 12, Štutgart 10, itd.