barcelona-qatar-2011-12Barselona raskida ugovor s Qatar Foundationom?

Članovi Barselone odlučiće  hoće li zadržati sponzorski ugovor s Qatar Foundationom.

Pred delegate će na godišnjoj skupštini biti stavljen na razmatranje ugovor kojim se aktualni evropski fudbalski prvak od ove sezone prvi put u svojoj istoriji obavezao na dresovima nositi natpis sponzora. Dosad je besplatno reklamirao UNICEF.

Barselona je potpisala šestogodišnji ugovor s Qatar Foundationom i u tom bi periodu trebala primati 30 miliona evra godišnje. Ukupno, dakle, 180 miliona evra, što predsednik Sandro Rosel smatra ključnim u saniranju klupskih dugovanja.

Povezana vest:  Nikolić više nije trener Partizana

-Ako raskinemo ugovor, bićemo siromašniji. Moraćemo pronaći novi model finansiranja, a moguća su i otpuštanja u klubu – najavio je pre nekoliko dana Rosel.

Barselona se, naime, uvek ponosila time da nije “prodavala“ svoj dres za sponzorski novac, što je Rosel na očaj navijača odlučio da promeni.

Uz to, i u klupskoj upravi postoji otpor prema saradnji s Qatar Foundationom. Deo članova, naime, smatra da ugovor nije povoljan za Barselonu, odnosno da bi sponzor za reklamu na dresu trebao izdvajati znatno veći godišnji iznos od 30 miliona evra. Kao primer izdvajaju Mančester Junajted koji od AON-a dobija 23.6 miliona eura za reklamu na dresu, plus dodatnih deset miliona za natpis na majicama za trening.

Povezana vest:  Lukić uveren u titulu

Ukupno, dakle, više od Barselone koja je za 30 miliona evra prodala reklamni prostor i na dresovima i na svoj ostaloj službenoj opremi.