borac-stadion_BL

PREMIJER LIGA BIH

Zbog divljanja navijača prekinuta utakmica u Banjaluci

 

Fudbalska utakmica između banjalučkog Borca i sarajevskog Željezničara prekinuta je večeras zbog sukoba navijača. Do prekida utakmice, koja je igrana u Banjaluci, došlo je kada su navijači Borca upali na stadion i krenuli ka tribinama gde su se nalazili navijači Željezničara. Kako su javili banjalucki mediji, napetost je eskalirala nakon što je Željezničar poveo u 28. minutu, a navijači ovog kluba, takozvani „Manijaci“, priredili bakljadu na stadionu.

Povezana vest:  Pele: Nisam se posvađao sa Tekseirom

Nešto kasnije navijači Borca probili su tribine i uleteli na atletsku stazu i krenuli prema tribini na kojoj su se nalazili navijači Željezničara. Poletele su kamenice, zatim i baklje, a nad stadionom se razvio gusti dim.

Oba tima su se povukla sa terena nakon što se u incident umešala I policija, koja je privela nekoliko navijača banjalučkog kluba. Utakmica nije nastavljena, a igrači Željezničara zbog lične bezbednosti više nisu želeli da izađu na teren.

Povezana vest:  Abel Braga na klupi Fluminensea

Glavni sudija prekinuo je meč nakon što su čelnici Željezničara odlučili da se njihovi igrači neće vratiti na teren. Utakmicu na Gradskom stadionu u Banjaluci pratilo je oko 7.000 gledalaca.