borac-stadion_BLPosle nereda u Banjaluci dvojica navijača uhapšena

Utakmica osmog kola Premijer lige BiH između banjalučkog „Borca“ i sarajevskog „Željezničara“ prekinuta je u 33. minutu, nakon što su navijači domaćeg tima utrčali na teren i pokušali da se obračunaju s pristalicama sarajevske ekipe.

U trenutku prekida gosti su vodili sa 1:0

Nakon što su policija i specijalne snage MUP-a RS vratile navijače na tribine, odnosno smirile situaciju, neizvesnost oko nastavka utakmice je potrajala čitav sat.

Povezana vest:  Gerero dobio osam utakmica suspenzije

Tomislav Chujić, glavni sudija jučerašnje utakmice, prekinuo je meč nakon što su čelnici „Željezničara“ odlučili da se igrači tog tima ne vrate na teren.

Sarajevski mediji, međutim, izveštavaju da su pojedini banjalučki navijači divljanje nastavili i nakon izlaska sa stadiona i da su dvojica Banjalučana uhapšeni.

Portparolka banjalučkog Centra javne bezbednosti Gospa Arsenović izjavila je da su, posle reakcije policije, navijači sarajevskog tima, uz pratnju policije, „bezbedno ispraćeni sa stadiona“.

Povezana vest:  Srđan Nikolić novi finansijski direktor Zvezde

Tokom divljanja banjalučki navijači su zasipali policiju kamenjem, ali je, prema tvrdnjama policije, sprečena eskalacija sukoba u gradu.