referee_1

U Brazilu sudije teren napustile pod policijskom pratnjom

Glavni sudija Vagner Revaj, te njegovi pomoćnici Altemir Hausman i Joadir Leite Pimenta, pod oružanom su se policijskom pratnjom jedva uspeli dokopati svlačionica u subotnjem susretu Atletiko Paranaensea i Fluminensea.

Reč je o utakmici 26. kola brazilskog prvenstva, koja je na Atletikovu stadionu u Curitibi završila remijem 1-1. Gosti, inače aktuelni brazilski prvaci, do izjednačujućeg su gola došli u drugoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena, kada je reprezentativni napadač Fred realizovao, pokazale su snimke, nepostojeći 11-erac. Kazneni je udarac iznudio Lanzini bacivši se sam od sebe u 16-ercu domaće ekipe.

Povezana vest:  Partizan obeležio 44 godine od finala Kupa šampiona

Domaći, koji su vodili pogotkom Paula Baiera iz 62. minute, sami su imali također vrlo sumnjiv penal u prvom poluvremenu, koji je propustio realizirati Kleber Santana.

Na Arena de Baixadi, stadionu koji bi trebao biti jedan od 12 domaćina Svetskog prvenstva 2014. godine, navijači posle poslednjeg sudijinog zvižduka nisu uspeli da podnesu novi rezultatski neuspeh trenutno 18-plasirane ekipe na tabeli 20 prvoligaša. Navalili su prema terenu i okupirali ulaz prema svlačionicama. Sudije su ishod drame iščekivali na centru terena okruženi naoružanim pripadnicima specijalne policije, koji su ih čuvali od pobesnele mase.

Povezana vest:  Prosinečki i Stojanović: Bari je nešto posebno

Televizijske su snimke uhvatile jednog policijca kako je prema grupi huligana uperio pušku, dok jedan brazilski dnevnik u izveštaju donosi vest da su specijalci na navijače pucali gumenim mecima.

Končano je jedan policijski odred krenuo na navijače i razjurio ih na tribine, nakon čega su sudije napokon napustili teren.

Brazilska Serie A, 26. kolo:

Povezana vest:  Siti ubedljiv uz het-trik i dva promašena penala Aguera

Santos – Figueirense 2-3

Flamengo – America Mineiro 2-1

Atletico Paranaense – Fluminense 1-1

Tabela: 1. Vasco da Gama 46 (-1), 2. Sao Paulo 45 (-1), 3. Botafogo 44 (-2), 4. Corinthians 44 (-1), 5. Fluminense 41, 6. Flamengo 41…