UEFA_Liga_Sampiona copy

LIGA ŠAMPIONA

Interova „nemoguća misija“ u Moskvi, derbi u Minhenu

 

Najzanimljiviji mečevi sutrašnjeg programa drugog kola Lige šampiona svakako su dueli između CSKA i Intera u Moskvi, odnosno sudar Bajerna i Mančester Sitija u Minhenu. Inter sa novim trenerom Klaudiom Ranijerijem, ali bez povređenih Veslija Snajdera, Dejana Stankovića, Tijaga Mote i Daglasa Majkona, kao i bez Dijega Forlana koji nije prijavljen za elitno takmičenje, posle startnog neuspeha na San Siru protiv Trabzona jednostavno ne sme da izgubi na „Lužnikiju“.

Povezana vest:  Zvezda: Argumenti dokazuju naše pravo za titulu iz 1946.

-Sigurno je da nam se više ne može ponoviti serija promašaja kao protiv Trabzona. U igri je još 15 bodova i uveren sam da ćemo ih osvojiti dovoljno za plasman u drugu fazu. Moskva je prva prilika za to – izjavio je napadač Intera Ðanpaolo Pacini.

Kada je u pitanju trenutna forma onda je meč između Bajerna i Sitija bez dileme derbi večeri. Bavarci „gaze“ u Bundesligi, a „građani“ su u Premijer ligi uz rame komšijama iz Junajteda.

-Pobeda protiv Sitija imala bi dvostruku vrednost, osvojili bismo tri boda i pobegli njima na distancu od četiri boda – matematički se izrazio predsednik kluba Karl Hajnc Rumenige.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EURO 2012, Petrović: Izgoreli smo u prevelikoj želji

Sa druge strane prva zvezda tima Frank Riberi bio je još konkretniji.

-Biće ovo pravi test za nas. Cilj se zna, hoćemo da na svom stadionu igramo finale i osvojimo titulu – podsetio je Francuz da će se završni meč naredne sezone igrati na „Alijanc areni“.

Mančester Junajted će bez Vejna Runija dočekati Bazel, dok će oporavljeni Hamit Altintop najverovatnije debitovati u dresu Reala protiv Ajaksa.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP, CRNA GORA - ENGLESKA, Preduzete sve mere za bezbednu utakmicu u Podgorici

Raspored sutrašnjih mečeva drugog kola Lige šampiona:

A grupa: Bajern – Mančester Siti, Napoli – Viljareal

B grupa: CSKA Moskva – Inter, Trabzon – Lil

C grupa: Mančester Junajted – Bazel, Ocelul – Benfika

D grupa: Lion – Dinamo Zagreb, Real Madrid – Ajaks.

Svi mečevi na programu su od 20.45, osim duela CSKA Moskva – Inter koji počinje od 18 časova.