bitka_za_bebe

Prosinečki, devojke i glumci u akciji „Sve za bebe“

 

Ženska sekcija fudbalskog kluba Crvena Zvezda i članovi glumačke ekipe filma „Montevideo, Bbog te video“, odigraće sutra na Marakani humanitarnu utakmicu u okviru akcije „Bitka za bebe“. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za najugroženije mališane. Trener fudbalera Crvene Zvezde Robert Prosinečki zaigraće posle 20 godina u dresu beogradskog kluba zajedno sa predsednikom kluba Vladanom Lukićem.

-Drago nam je što će Robert Prosinečki biti sa nama 20 godina posle od istorijskog trenutka kada se Zvezda popela na vrh Evrope. Ovo nije jedina humanitarna akcija, a organizovaćemo i koncerte za skupljanje sredstava za narodne kuhinje – izjavio je na konferenciji za medije direktor Fonda B92 Veran Matić.

Povezana vest:  EURO 2012, TABELE I REZULTATI, Tabele i rezultati grupa

On je dodao da je humanitarna akcija „Bitka za bebe“ počela 1. septembra sa ciljem da se nabave 100 novih inkubatora. Do sada su u okviru ove akcije prikupljena sredstva za kupovinu više od 40 inkubatora od kojih su neki već isporučeni zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Svakoga dana sve više kompanija i ljudi dobre volje javljaju se i interesuju se na koji način mogu da se uključe u akciju.

Povezana vest:  Demba Ba otišao iz Hofenhajma na pozajmicu u Vest Hem

Glumačka ekipa filma „Montevideo, Bog te video“ imaće pomoć na terenu u liku nekadašnjih Zvezdinih prvotimaca Perice Ognjenovića i Dejana Ilića,  Matić je rekao da je potrebno da 4.000 gledalaca dođe na Marakanu, kako bi se kupio jedan inkubator.

-Solidarnost je u ovom trenutku neophodna jer imamo problema sa natalitetom, jedna smo od najstarijih nacija, a smrtnost beba je veća od standarda u Evropi – istakao je Matić.

Povezana vest:  Arteta u Arsenalu do 2016. godine

-Inkubatori u Srbiji stari su i po 40 godina, odavno im je istekla garancija. Rezervne delove za njih je gotovo nemoguće nabaviti i pod ovakvim okolnostima dovedeno je u pitanje pravo na život u Srbiji – poručio je Matić.

Utakmica između ženske ekipe Crvene Zvezde i članova filma „Montevideo, Bog te video“ odigraće se sutra na Marakani od 17 časova. Za gledaoce će biti otvorena zapadna i severna tribina, a svi zaintresovani moći će da kupe ulaznice po ceni od 300 dinara.