mance

Dragan Mance dobio ulicu u blizini stadiona Partizna

 

Legendarni fudbaler Partizana Dragan Mance dobio je danas ulicu u Beogradu. Prilazni put koji od Bulevara Kneza Aleksandra Karađorđevića vodi do okretnice autobuske linije 34, u nepsoerdnoj blizini stadiona u Humskoj, nosiće ime tragično nastradalog golgetera crno-belih. Tablu sa imenom Dragan Mance svečano su otkrili čuveni golman Partizana Milutin Šoškić, predsedik kluba Dragan Ðurić i pomoćnik gradonačelnika Aleksadar Šapić.

Šoškić je rekao da Mance nikad nije odlazio i da je on prisutan u svakom delu stadiona gde sede pravi ljubitelji fudbala.

-Voleli su ga i oni kojima je davao golove. Izgarao je na terenu i radovao sa golovima na spečifičan način. Dragan Mance nikada nije napustio srca navijača crno-belih – rekao je Šoškić, koji je bio trener tragično nastradalom golgeteru.

Povezana vest:  Venger: Nema ničeg nemoralnog u Toralovom transferu

On je dodao da Mance ima popularnost kakvu je imala glumačka zveda Džejms Din. Predsednik Ðurić rekao je da navijači sami biraju ljubimce, a da je Mance jedina istinska legenda fudbalskog kluba Partizan.

-Mance zauzima posebno mesto u istoriji Partizana. Hvala ti za sve što si pružio i postavio standarde kako se voli naš klub. Danas smo se okupili da probudimo uspomenu na njega i to na mestu gde je postizao najbolje rezultate – rekao je Ðurić.

On je dodao da su ga atraktivnost igara i odnos prema navijačima učinile večnom legendom kluba.

Povezana vest:  Američki investitori razmatraju kupovinu Totenhema

Opštinski odbor DSS-a pokrenuo je u septembru prošle godine peticiju za prikupljanje potpisa da jedna ulica u Zemunu ponese ime fudbalera, koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći, 3. septembra 1985. godine.

Komisija za imenovanje ulica i trgova odlučilo je da Mance, ipak, dobije ulicu u blizini stadiona. Pomoćnim gradonačelnika Aleksandar Šapić rekao je da je izuzetna stvar što je Mance dobio ulicu na ovom mestu, jer poznato je šta on znači pristalicama crno-belih.

-Gradska skupština je u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije odlučila da zaslužni sportisti dobiju svoje ulice. Sledeći na redu su Rajko Mitić, Alekandar Nikolić, Mirko Sandić, Stjepan Bobek i drugi – rekao je Šapić.

Povezana vest:  Nakajama završio karijeru

Mance je svojom ličnošću, požrtvovanjem i posvećenošću fudbalu postao idol mnogih navijača, ne samo Partizana, već svih istinskih ljubitelja sporta.  Ostaće upamćen po specifičnoj proslavi pogotka, kada je podizao visoko ruke i klizao na kolenima. Mance je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera sa početka osamdesetih godina, igrao je za Galeniku, a sa nepunih 18 godina zaigrao je u dresu beogradskog Partizana.

Četiri puta igrao je za A reprezentaciju, sedam puta za mladu i dva puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije. U dresu Partizana odigrao je 262 utakmice, postigao 145 golova i osvojio šampionsku titulu u sezoni 1982/83.