rad_jagodina (1)

Luka Milivojević pozvan u A tim za Italiju i Sloveniju

 

Mladi fudbaler Rada Luka Milivojević naći se na spisku selektora fudbalske reprezentacije Srbije Vladimira Petrovića za odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za EP protiv Italije i Slovenije. Ovu informaciju potvrdio je danas selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković obrazlažući razloge zbog kojih Milivojević nije na njegovom spisku za mečeve sa Makedonijom i Danskom.

-Luka je prvi iz ovog tima koji je dobio poziv za A selekciju i to je velika satisfakcija za sve nas. Ujedno, to je dodatni stimulans za sve druge igrače jer je dokaz da put u najjači tim vodi preko mlade selekcije – istakao je Janković.

Povezana vest:  Milojević: Ulazimo u ciljnu ravninu i svaka utakmica je bitna

On je dodao da će se izostanak Milivojevića svakako primetiti u njegovoj selekciji, ali i istakao da je taj minus mali u odnosu na pozitivne efekte koji će imati na grupu.

-Milivojević nije dobio poziv na moju preporuku, ali je za sve nas iz mlade selekcije to velika stvar. Možda on nije najbolji igrač našeg tima, ali je upravo igrač njegovog profila bio potreban A selekciji. Želim mu sve najbolje i uveren sam da će opravdati poziv – rekao je Janković, uz konstataciju da mu imponuje što je selektor Petrovih za mečeve koji život znače odlučio da ukaže poverenje jednom mladom i talentovanom igraču.

Povezana vest:  Platini: Hrabra i ispravna odluka Blatera

Vladimir Petrović će sutra saopštiti imena igrača za mečeve sa Italijom i Slovenijom, a na njegovom spisku trebalo bi da osim Milivojevića bude još debitant – defanzivac BATE Borisova Marko Simić kao zamena za povređene Nemanju Vidića i Milana Biševca.