nikola_zigic_vs_gre

Žigić i Krasić: Poštujemo Italijane, ali verujemo u sebe

 

Srpski fudbalski reprezentativci Miloš Krasić i Nikola Žigić izjavili su danas da su presrećni sto su se posle povreda vratilii u nacionalni tim i poručili da očekuju siguran plasman u baraž za prvenstvo Evrope. Krasić i Žigić izuzetno poštuju Italijane, svesni su njiihovih kvaliteta, ali su uvereni da Srbija uz podršku pune Marakane može da pobedi jednu od najboljih reprezentacija sveta.

-Fenomenalno se osećam jer sam opet sa drugovima iz reprezentacije. Povreda je prošlost i jedva čekam da ponovo obučem dres Srbije – rekao je Žigić.

Povezana vest:  Vermezović: Nedostaju nam ovako jake i velike utakmice

On je naglasio da Italijani „imaju odlican tim, nekoliko fenomenalnih pojedinaca“, ali i priznao da je veliki optimista.

-Ova generacija je uvek pobeđivala kada je bilo najpotrebnije. Uveren sma da ćemo i sada u tome uspeti – rekao je Žigić, jedini iz naseg tima koji je dao gol protiv Italije – u prijateljskom meču u Torontu 2005. godine.

Fudbaler Juventusa Krasić rekao je da jedva čeka duel sa klupskim drugovima, pošto su se čak petorica njegovih saigrača našla na spisku selektora Čezarea Prandelija.

Povezana vest:  Bruno Labadija novi trener Štutgarta

-Pričali smo o utakmici. Oni znaju da ih očekuje pun stadion i paklena atmosfera. Međutim, oni su profesionalci, navikli da igraju u takvom ambijentu i ne verujem da će im to biti veliki problem. Uveren sam da činjenica da su već izborili plasman na prvenstvo Evrope neće uticati na njihovu igru, ali verujem da možemno da ih pobedimo. Vreme je da posle dugog vemena jedna velika reprezentacija “padne“ u Beogradu – poručio je Krasić uz konstataciju da Italijani zaslužuju veliki respekt , ali da nema razloga da ih se plaše.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, Dinamo Zagreb u baražu, Seltik jedva

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić još jednom je pozvao navijače da ispune Marakanu i izrazio uverenje da će atmosfera na tribinama biti sjajna.

-Bili smo juče na sastanku u Cirihu. Predočeno nam je da u slučaju bilo kakvog incidenta neće biti milosti. Međutim, uveren sam da do toga neće doći i da ćemo imati sjajnu atmosferu – rekao je Karadžić.

Utakmica Srbija – Italija igra se u petak od 20, 45 na stadionu Crvene zvezde, a prema informacijama iz FSS, do sada je prodato oko 25.000 karata.