FUDBALSKA-LOPTA

Uhapšen igrač iz škotske lige zbog korupcije

 

Jedan engleski fudbaler iz škotske Premijer lige uhapšen je danas posle istrage o nepravilnostima u klađenju na utakmici u kojoj je prošle godine dobio crveni karton. Uprava Premijer lige Škotske saopštila je da je vezni igrač Madervela Stiv Dženings uhapsen posle „opširne istrage“ Komisije za kockanje sprovedene o utakmici koju je njegov tim izgubio od Hartsa 2:1 decembra prošle godine. Dženings je dobio crveni karton osam minuta pre kraja meča.

Povezana vest:  Real Madrid pobedio Levante, Valensiji samo bod

-Fudbalski savez Škotske dobio je obaveštenje Komisije za kockanje da je Dženings uhapšen u svojoj kući u Liverpulu. Istraga uključuje još nekoliko drugih osoba van Škotske, ali sve je vezano za jednu utakmicu – rekao je izvršni direktor lige Stjuart Regan.

Dženings je na toj utakmici dobio direktan crveni karton zato što je protestovao zbog dosuđenog penala. On je i pre toga imao žuti karton na tom meču. Prijavljeno je da je primljeno nekoliko velikih opklada da će na tom meču biti crvenih kartona, uključujući i jednu iz Liverpula. Dženings ima 26 godina, a u Madervel je došao 2009. godine iz liverpulskog Tranmerea.

Povezana vest:  Partizan želi u svojim redovima da vidi Mutua