cesare_prandelli

KVALIFIKACIJE ZA EP

Prandeli: Đenova je bila nešto vanredno

 

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Čezare Prandeli kazao je večeras da njegovi igrači nemaju razlog da budu zabrinuti i da je incident koji se desio pre godinu dana u Đenovi na utakmici Italija – Srbija bio „nešto vanredno“.

-Nema razloga da budemo zabrinuti. Đenova je bila nešto vanredno, a sutra je nova utakmica – kazao je Prandeli novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Žezus i Voker pozitivni na korona virus

Sutra u 20.45 na stadionu Crvene zvezde Srbija i Italija igraju utakmicu Grupe C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Gosti su već obezbedili prvo mesto, dok je Srbiji neophodna pobeda kako bi kolo pre kraja osigurala mesto u baražu i rasterećena 11. oktobra išla u Maribor na duel sa Slovenijom.

-Potpuno smo svesni činjenice da igramo sa jednom od tehnički najjačih ekipa u Evropi. Srpska reprezentacija je veoma pripremljena i jakog karaktera – ocenio je selektor Italije.

Povezana vest:  Putin na čelu Nadzornog odbora SP-a 2018. godine

Prandeli je kazao da od svojih igrača očekuje „maksimalno zalaganje“.

-Želimo da odigramo dobru utakmicu, tako što ćemo izvršiti pritisak na rivala i pokušati da imamo veći posed lopte. Želja nam je da pobedimo – dodao je on.

Prandeli je, između ostalog, saopštio spisak igrača koji će sutra uveče početi utakmicu sa Srbijom. Na golu će stajati Đanluiđi Bufon, u odbrani će biti Kristijan Mađo, Đorđo Kjelini, Andrea Barzalji i Leonardo Bonući. Vezni red će činiti Andrea Pirlo, Klaudio Markizio, Rikardo Montolivo, Danijele De Rosi, a napad Antonio Kasano i Đuzepe Rosi.

Povezana vest:  Bartomeu: Ćavi može da ostane u Barseloni i 2016.