guardiola_KZN

Gvardiola: Svaki dan bi mogao da bude poslednji u Barseloni

 

Trener španskog giganta Barselone, Pep Gvardiola, istakao je da ne želi dugoročniji ugovor u Barseloni jer smatra da najbolje radi kada mu ugovor traje do kraja svake sezone. Gvardiola (40) je seo na klupu katalonskog kluba u leto 2008. godine, zamenivši na istoj Holanđanina Franka Rajkarda. Od tada je osvojio dve titule prvaka Španije, dve Lige šampiona i još nekoliko manjih titula. Uprkos svim tim uspesima i činjenici da bi ga Barselona vrlo verovatno zauvek obavezala za klub kad bi on to želeo, Gvardiola odbija da potpiše dugoročniji ugovor, jer preferira produživanje na jednu godinu na kraju svake sezone, kako bi imao kontrolu nad svojom trenerskom karijerom.

Povezana vest:  Varga: Drugo poluvreme iz Užica recept za OFK Beograd

-Svakog dana pomislim da postoji mogućnost da narednog dana napustim klub. Radim bolje kada znam da imam slobodu u odlučivanju vlastite budućnosti -, rekao je Gvardiola.

-Uvek postoji rizik da izgubite strast za onim što radiš kada potpišete dugoročni ugovor. Najveće bogatstvo koje možete imati je da radite nešto što istinski volite. To je suština svega po meni – zaključio je Gvardiola.

Povezana vest:  Berluskoni: Milanu je potrebna moja pomoć

Gvardiolin ugovor ističe na kraju ove sezone (leto 2012. godine), a njegov menadžer Žose Orobitg je nedavno izjavio da je Španac još uvek vrlo srećan u Barseloni.