pesic_kzn_kal_ruke

Pešić: Zvezdi rezultat trenutno nije prioritet

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je danas da u ovom trenutku ne razmišlja o rezultatima u novoj sezoni, već kako da unapredi igru i uspostavi sistem rada u klubu.

-U ovom trenutku nemam ni vremena, niti želim da pričam o tome sa svojim igračima. Naši primarni ciljevi sada su unapređenje igre i uspostavljanje kvalitetnog sistema rada – rekao je Pešić na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg starta u Jadranskoj ligi protiv Hemofarma.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati utakmica 22. kola i tabela Jadranske lige

On je ocenio da će regionalno takmičenje biti znatno jače nego prošle sezone.

-Ukupno gledano po kvalitetu lliga je otišla korak napred, pre svega kada se pogleda broj Evroligaša. Ostaje da se to potvrdi na terenu, ali ne bi trebalo potceniti ni ostale timove koji ne igraju evropska takmičenja, tu mislim i na Zvezdu.

Povezana vest:  Kompanija "Roda" sponzor ženske i juniorske lige

Pešić je istakao da je zadovoljan kako je ekipa odradila pripremni period i dodao da će proces selekcije tima biti nastavljen.

-Više nema trening utakmica, odigrali smo ih dovoljno u pripremnom periodu. Nastavljamo proces selekcije, svako će dobijati šansu u skladu sa mogućnostima. Sezonu otvaramo protiv Hemofarma, koji je mladi tim, ali sa nekoiliko iskusnih košarkaša i očekujem da pružimo svoj trenutno maksimum, kao što je to bio slučaj protiv Bajerna – poručio je Pešić.

Povezana vest:  Ivković nije odbio KSS

Utakmica Crvena zvezda – Hemofarm igra se sutra od 18.15 časova u hali Pionir.