vlada_jovanovic_kzn

Vlada Jovanović: Ozbiljnio protiv Zagreba

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je danas da njegov tim treba ozbiljno da uđe u meč prvog kola Jadranske lige protiv Zagreba u subotu na gostovanju u glavnom gradu Hrvatske.

-Početak sezone u Jadranskoj ligi uvek nosi opterećenje, a naročito ako igramo protiv jedne veoma kvaliitetne ekipe koja je prošle godine osvojila nacionalni šampionat Hrvatske – rekao je Jovanović.

Povezana vest:  Metalac želi da dovede beka i centra

On je podsetio da se Zagreb ove godine plasirao u Evroligu zahvaljujući pre svega, kvalitetnom timu.

-Poslednje tri-četiri godine su imali velika novčana ulaganja, birali su veoma jak tim, pravili selekciju godinama, i uspeli su da se plasiraju u Evroligu – ocenio je Jovanović.

On je naglasio da Partizan treba da prikaže što ozbiljniju igru na predstojećem meču.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultat 3. kola i tabela

-U zavisnosti od toga koliko ozbiljnu igru budemo pružili, možemo da očekujemo pozitivan rezultat – rekao je šef stručnog štaba Partizana.

Kapiten crno-belih Petar Božić istakao je da predštoji težak meč, ali da Partizan u Zagreb ide sa velikim ambicijama:

-Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših ambicija. Stoga u Zagreb idemo izuzetno motivisani, u želji da na najbolji način počnemo sezonu. Čeka nas dosta teška utakmica, jer zaista imaju odličan tim – rekao je Božić.

Povezana vest:  U Areni oboren rekord po broju gledalaca na meču

Zagreb i Partizan su se do sada sastajali ukupno 16 puta, a ovo će im biti 15. susret u Jadranskoj ligi.  U međusobnim duelima u regionalnom takmičenju srpski šampion je uspešniji sa 14 pobeda. Utakmica Zagreb – Partizan igra se u subotu od 18,30 casova u Košarlaškom centru „Dražen Petrović“.