robertson_partizanOdbačena žalba Barselona, Partizan pobedio i definitivno

 

Uprava Evrolige odbacila je danas žalbu Barselone na odluku sudija na meču sa Partizanom u drugom kolu top 16 faze Evrolige i zvanično potvrdila pobedu srpskog šampiona. Barselona je u žalbi navela da je centar Partizana Lorens Roberts posle oglašivanja sirene za kraj meča udario loptu i sprečio je da ona završi u košu.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE (6. KOLO), Nova pobeda FMP

-Sudijska trojka je procenila da poslednji šut Pita Mikela nikako nije mogao da završi u košu. Nema sumnje da je ta odluka doneta na osnovu činjenica i zato će biti uzeta i za konačnu kada je rezultat u pitanju – naveo je u obrazloženju odluke disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan.

-Odluka je doneta u skladu sa ‘Pravilima igre’ (zvaničnim pravilima Fibe) i nije rezultat slobodne sudijske procene ili neosnovanog pogleda na situaciju. Nema dokaza i da je bilo kršenja neutralnosti – dodaje se u saopštenju objavljenom na sajtu Evrolige.

Povezana vest:  Predsednik Kipra osudio napad na turski klub i navijače



Sudija Granžan je istakao i da sudijska trojka na spornom meču nije imala ni razlog da koristi video snimak poslednjih sekundi meča, te da sigurno isti nije trebalo da pokaže trenerima oba tima.