lopta_u_kosu

Šćepanović završio karijeru

 

Bivši košarkaš Budućnosti, Partizana i reprezentacije Jugoslavije Vlado Šćepanović odlučio je danas da završi karijeru. Sćepanović je rekao da nije lako doneo odluku o povlačenju posle 20 godina igračke karijere, ali da „čovek mora da zna svoje mogućnosti i da u pravom trenutku stavi tačku“.

-Situacija u evropskoj košarci je takva da smatram da bih teško mogao da nađem pravi klub i da odigram na adekvatnom nivou, a s obzirom na to da imam 36 godina i da sam u poslednje vreme imao problema sa povredama, mislim da sam doneo ispravnu odluku – rekao je Šćepanović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Bred Miler tri godine u Hjustonu

Tokom karijere Šćepanović je nosio dres Efes Pilsena, Fortituda, Panatinaikosa, PAOK-a, Granade, Musrije i Paneliniosa gde je odigrao poslednju sezonu. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je titulu prvaka sveta 1998. godine u Grčkoj, zlato na Evropskom prvenstvu 2001. u Turskoj i bronzu u Francuskoj 1999. godine. Poslednje takmičenje na kojem je nastupio bilo je EP u Litvaniji gde je branio boje Crne Gore.

Povezana vest:  Od sutra prodaja ulaznica za meč Zvezda-Ritas

Navijačima Partizana posebno ga se sećaju zabog šuta u finalu plej ofa 2004. godine protiv Hemofarma kada je u poslednjoj sekundi doneo crno-belima 11. titulu prvaka.