dwyane_wadeNBA

Pregovori Čikaga i Dvejna Vejda

 

Verovatno se nikada u NBA istoriji nije desio zanimljiviji jul kao ove 2010. godine. Lista zvezda koji su postali slobodni igrači je poprilično dugačka i interesantna.

Jedan od igrača koji može da ode u novi klub je zvezda Majamija Dvejn Vejd, a u poslednja tri dana, koliko traju pregovori klubova i slobodnih igrača, već je drugi put ozbiljno razgovarao s čelnicima Čikago Bulsa.

Povezana vest:  Partizan odigrao prijateljski meč u Novom Sadu

-Ispred mene je stvarno teška odluka. Nisam se nadao da će biti teško. Ali, postaje i sve zanimljivije – zagonetno je rekao čovek koji je Majamiju doneo titulu NBA prvaka 2006. godine.

S Čikagom je zasad Vejd kreirao najprisniji odnos, a mnogi američki hroničari najčešće se tokom prelaznog roka okreću baš njemu i LeBronu Džejmsu, odnosno, njihovim odlukama.

Povezana vest:  Partizan od ponedeljka prodaje pretplatne karte

-LeBron radi posao za sebe, ja za sebe. Nismo u kontaktu, on je u Klivlendu, ja sam sada u Čikagu. Ne možete da povezujete te dve strane nikako –  rekao je Vejd.

U Klivledn je, pak, došao novi trener Bajron Skot i od čelnih ljudi je dobio prvi zadatak da razgovara s LeBronom Džejmsom po pitanju njegovog ostanka u klubu.

Povezana vest:  Luka Pavićević podneo ostavku na mesto selektora Crne Gore

Dirk Novitcki je također na proputovanju i na pregovorima. Ali, iz njegovog kluba Dalasa su uvereni da će ostati. Spremaju mu ugovor i sešće s njim za sto tokom ovog vikenda.