krasic_pirlo

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Italija nije pala, bitka za baraž u Sloveniji

Fudbalska reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira u baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo pošto je u kvalifikacionom meču za odlazak na šampionat u Poljskoj i Ukrajini remizirala sa Italijom 1:1 (1:1).

Estonija je pobedila Severnu Irsku u Belfastu sa 2:1, pa će Srbija za drugo mesto u grupi biti potrebna pobeda protiv Slovenije narednog utorka u Mariboru.

Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde, pred oko 40.000 gledalaca, a sudio je Pedro Pruensa iz Portugala.

Strelci: Ivanović 26.minut za Srbiju, Markizio 1 . minut za Italiju.

Žuti kartoni: Ivanović, Stanković, Z.Tošić, Žigić (Srbija), Mađo (Italija).

Srbija: Jorgačević, Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov, Fejsa (od 46. Petrović), Stanković (od 87. Jovanović), Ninković, Krasić (od 76.Žigić), Z. Tošić, Pantelić.

Italija: Bufon, Mađo, Barzalji, Bonući, Kjelini, De Rosi, Pirlo, Montolivo (od 82. Akvilani), Markizio (od 70. Noćerino), Rosi, Kasano (od 67. Ðovinko).

Povezana vest:  Ivanović i Matić u konkurenciji za UEFA tim godine

Srbija će za mesto u baražu ipak morati da se bori u Sloveniji. Naš nacionalni tim nije večeras uspeo da pobedi izuzetno snažnu selekciju Italije.

Pred „samo“ 40.000 gledalaca četvrti put uzastopno odigrali smo 1:1 sa Italijanima (ako ne računamo službeni rezultat u Ðenovi), a ruku na srce igrom nismo ni zaslužili više.

Počelo je šokantno, već u prvom napadu Rajković je izgubio vazdušni duel sa Kasanom, lopta je došla do Rosija, koji je pravovremenom asistencijom ostavio Markizija samog ispred Jorgačevića. Mladi fudbaler Juventusa lagano je pored našeg golmana gurnuo loptu u mrežu – 0:1, zvanično u 54.sekundu.

Više od 40.000 ljudi na „Marakani“ ostalo je bez teksta, naši igrači pokušali su da se saberu, uzvratio je Ninković, ali nedovoljno dobro da bi se savladao Ðanluidiji Bufon, svakako jedan od najboljih golmana sveta.

Povezana vest:  Krstajić vratio Mitrovića i Lazovića, debituje Bogosavac

I onda osmi minut – možda i prelomni trenutak, Rosi je izašao sam ispred Jorgačevića, svi su već videli loptu u mreži, ali golman Srbije kao da je odbio da potpiše kapitulaciju, maestralno skinuo zicer i dao vetar u leđa svojim saigračima.

Zaigrali su momci u crvenim dresovima bolje, pre svega hrabrije i samo dva minuta kasnije Krasić je umalo izjednačio. Međutim, bila je to samo najava onog što se desilo u 26.minutu kada je posle kornera i pokušaja Zorana Tošića sa ivice šesnaesterca, odlični Branislav Ivanović, sa zemlje skrenuo loptu u mrežu -1:1.

Otprilike, u isto vreme stigla je vest da Estonija gubi u Belfastu, pa je sve izgledalo puno lepše.

Sa nerešenim rezultatom otišslo se na odmor, a u nastavku prvo je zapretio Kolarov. Njegov projektil sa više od 30 metara Bufon je jedva ukrotio, zatim je fudbaler Mančester Sitija imao još jedan dobar pokušaj iz kontre, a zapretio je i Marko Pantelić, međutim, njegov udarac glavom završio je preko gola.

Povezana vest:  VAR tehnologija od starta sezone 2021/22 u Linglong Tire Super ligi Srbije

U tim trenucima remi je očigledno bio prihvatljiv za obe selekcije, ali nažalost samo dok Estonije nije preokrenula u Belfastu i povela sa 2:1.

Pokušao je tada naš selektor Vladimir Petrović da sve karte baci u napad, poslao je na teren Nikolu Žigića i Milana Jovanovića, ali očigledno prekasno.

Vremena za tugu nema, sve naše nade sada se okreću prema Mariboru. Bitka je izgubljena, ali rat za baraž još traje. Pobeda u Sloveniji vodi nas tamo i treba verovati da naši igračci imaju snage da je ostvare.

PHOTO: ataimages.rs