guus-hiddink

KVALIFIKACIJE ZA EP 2012

Turska javnost poručila Hidinku da „ide kući“

Selektor reprezentacije Turske, Holanđanin Gus Hidink, izjavio je da računa na pobedu Nemačke protiv Belgije u poslednjem kolu kvalifikacija za Euro 2012. godine, što bi omogućilo njegovoj reprezentaciji da izbori dodatne kvalifikacije.

Belgija, koja ima bod više od Turske te se nalazi na drugom mestu grupe A, će idućeg utorka na noge Nemačkoj u Dizseldorf, dok će Turska dočekati već otpisani Azerbejdžan.

Povezana vest:  Karvaljo i Abidal produžili ugovore sa Monakom

-Moramo pobediti u utorak. Uveren sam da će Nemačka, ako će ovako ozbiljno igrati, slaviti protiv Belgije, a to bi nam, uz našu pobedu, donelo dodatne kvalifikacije – rekao je Hidink.

-Naravno da smo mogli i bolje od ovoga. Da smo pogodili iz prilika koje smo stvorili u prvom delu bila bi to posve drugačija priča. Kada igrate protiv ovako kvalitetne ekipe kao što je Nemačka morate biti 100 posto u utakmici – smatra Holanđanin.

Povezana vest:  Lekari zaustavili otok, Kabanasovo stanje i dalje kritično

Poraz 3-1 od Nemačke je ujedno i najteži poraz Turske na domaćoj Turk Telekom Areni u poslednjih sedam godina. Možda je upravo to razlog velikog nezadovoljstva turske javnosti i medija koji su otvoreno rekli što misle o Hidinku i njegovom prihvatanju poraza od „bolje reprezentacije“: Hidink idi kući!