dele lopte u bg

U BEOGRADU, NOVOM SADU, NIŠU I VRŠCU POČELA PROMOCIJA EVROPSKOG PRVENSTVA

Budimo deo rukometne fantazije

 

Otprilike u isto vreme u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu počelo je odborojavanje – sto dana do početka Evropskog prvenstva u rukometu či je Srbija domaćin (15-29.januar).

U Beogradu početak odbrojavanja pritiskom na taster označio je član Gradskog veća Željko Ožegović istakavši:

-Drago mi je što će Beograd biti deo rukometne fantazije. Šampionat Starog kontinenta je izuzetno znaj za promociju Srbije i Beograda. Naš grad se nebrojeno puta pokazao kao dobar domaćin. U svemu tome je i velika uloga Sekretarijata za sport. Nadam se da će Evropsko prvenstvo biti zamajac za sve dečake i devojčice koji biraju zdrav način života da izaberu baš rukomet. Poznato je da u kolektivnim sportovima, u poslednje vreme odbojke, vaterpola postižemo vrhunske rezultate. Pozvao bih sve sugrađane da akteri još jednog velikog događaja u Beogradu.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Brazil pobedio Dansku, Srbija druga u grupi

Gradski sekrtar za sport Aca Kovačević je govorio je o podršci grada kako bi se srpska prestonica prirpemila za najveći sportski događaj u 2012. U Srbiji:

-Uveliko smo krenuli sa pripremama, hala Pionir je dovedena na visok nivo standarda EHF, Arena takođe, činimo sve da budemo dobri organizatori kao i do sada. Želimo da pošaljemo jednako lepu sliku u svet kao što smo sa Evropskog prvenstva u odbojci, voleo bih da i rukometaši naprave sličan uspeh- istakao je Kovačević.

Povezana vest:  Perić: Nećemo se predavati na Evropskom prvenstvu

Rukometni savez Srbije u Beogradu je predstavljao generalni sekretar Božidar Đurković dajući uvodnu reč:

-Želeli smo da iskoristimo priliku da što su delegacije zemalja učesnica tu i da počnemo sa kampanjom 100 dana do početka Evropskog prvenstva. Nadam se da će u januaru biti pune dvorane, Srbija je prvi put u situaciji da bude domaćin jednog ovako velikog događaja. Želim da budemo dobri domaćini, da se viđamo svakih deset dana na ovakvim događajima.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Francuske

Beogradskom početku odbrojavanja prisustvovali su i predsednik Takmičarske komisije EHF,Jan Tuik i Monika Flikseder.

Uz zvaničnu Himnu Evropskog prvenstva i performans plesne grupe, počelo je odbrojavanj i podeljene mini rukometne lopte.

Naredni dogagđaj je za deset dana takođe na platou ispred Delta Sitija.

U Novom Sadu odbrojavanje je označio gradonačelnik Igor Pavličić u prisustvu predsednika RSS Velimira Marjanovića u Vršcu, gradonačlenik Čedomir Živković i član UO RSS Saša Pavlov, a u Nišu prvi čovek grada Miloš Simonović i član UO RSS Dragan Cakić.