stadion_partizana_ceo_derbi

Novi semafor na Jugu stadiona Partizan

 

Stadion Partizana (JNA) kada je izgrađen, sada već davne 1949. godine, bio je jedan od najmodernijih objekata takve vrste na svetu, ali je vreme i okolnosti u kojima živimo dovelo do toga da se kao neophodno rešenje nameće potreba izgradnje novog na istom mestu. Svima je poznata priča o teškoćama sa kojima se Partizan suočavao prilikom realizacije tog projekta, ali nećemo sada o tome, niti je tema izgradnja stadiona, nažalost. No, ako ne može da se pravi u ovom trenutku novi stadion, mogu pojedini segmenti da se modernizuju, što Partizan i čini nekoliko godina unazad.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Grupa E: Rezultati prvog kola i tabela

Ubrzo po izgradnji tadašnjeg stadiona JNA, tačnije 1. aprila 1957. godine, na njemu je ’osvanuo’ i semafor, koji je u to vreme bio čudo tehnike, a izradila ga je čuvena elektronska kompanija – Videoton. Koliko je tehnički bio dobro urađen svedoči i podatak je i dan-danas u upotrebi, a to je skoro 55 godina. Utakmica Partizan – Rad je ujedno i označila ‘rastanak’ sa starim semaforom, pošto je ‘veteran’  poslednji put zasvetleo na južnoj tribini. Oni stariji navijači sa setom će ga se sećati, a mlađi jedva čekaju postavljanje novog.

Povezana vest:  Vlasnik Mamelodija: Prodaćemo Mpelu

Ovih dana, Partizan je ušao u realizaciju projekta kupovine novog LED displeja koji će zameniti ’starog dobrog lampaša’, a posao je skoro priveden kraju i sutra počinje proces demontaže starog i montaža novog savremenog, da kažemo semafora, jer je to odomaćen termin na ovim prostorima. Proizvođač LED displeja je kineska kompanija SHENZHEN SUNCEN HI-TEC CO. , LTD, koja je svoje reference stekla izvanredno obavljenim poslom na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine.

Povezana vest:  Božović hvali Jagodinu, opet kritikuje Partizan

Najpozvanija osoba da nas uputi u tehničke detalje oko nabavke, izrade i montaže istog  je svakako direktor stadiona Partizan, Ing Aleksandar Stepanović, koji će sa svojim saradnicima i izvesti ceo projekat.