marakana_brazil

Romario: Marakana počela da gubi dušu

 

Legendarni brazilski fudbaler Romario rekao je danas da mu se ne sviđa kako će izgledati renovirani stadion Marakana i dodao da je ovaj objekat počeo da gubi „svoju dušu“.

-Igrao sam na Marakani i znam kakav je to osećaj. Sve mi se više čini da stadion zbog ovih radova počinje da gubi svoju dušu. Sve je drugačije, ko zna, možda odluče i da promene ime stadiona – rekao je Romario brazilskim medijima.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati današnjih utakmica i tabele grupa

Brazilske vlasti renoviraju nekoliko stadiona, uključujući i Marakanu u Rio de Žaneiru, u okviru priprema za organizaciju Svetskog prvenstva 2014. Romario je 1994. godine osvojio titulu svetskog prvaka sa Brazilom, a trenutno je poslanik Socijalističke partije u donjem domu nacionalnog kongresa. Romario je kritikovao i nameru Svetske fudbalske federacije da za karte za mečeve Mundijala 2014. ukine popust koji u ovoj zemlji imaju studenti i penzioneri.

Povezana vest:  Grupa F: Arsenal u osmini finala, Bajern siguran protiv Dinama

-Ako neko uskoro ne postavi ljude iz FIFA na pravo mesto, ova organizacija biće moćnija u našoj zemlji od predsednika Brazila. Neka FIFA zaradi malo manje novca na kartama, kako bi što više Brazilaca moglo da gleda utakmice Mundijala – naveo je Romario.

Romario je za reprezentaciju Brazila odigrao 70 utakmica i postigao 55 golova.

Povezana vest:  Olimpijakos smenio trenera posle ispadanja iz Evrope