Alex-Ferguson_2

Ferguson pozvao navijače da ne vređaju Liverpul

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson pozvao je danas navijače da poštuju Liverpul i da prekinu sa pogrdnim skandiranjem.

-Navijači moraju da prestanu da viču ‘Hilsboro’, jer to ne čini dobro nijednom klubu – rekao je Ferguson aludirajući na tragediju koja se dogodila na utakmici Šefild Vensdej – Liverpul 1989. Godine kada je poginulo 96 navijača „Crvenih“, a 766 ih je povređeno.

Povezana vest:  Prosinečki: Dimitrijević, Pašeko i Mezenga su pun pogodak

Ferguson je rekao da utakmica između između ta dva kluba prestavlja vrhunac sezone u engleskom fudbalu.

-Oduvek sam smatrao da je Junajted – Liverpul utakmica sezone u engleskom fudbalu. Potrebni smo jedni drugima i to treba poštovati – preneli su Fergusonove reči engleski mediji.

Nemanja Vidić se oporavio od povrede, a prvu utakmicu od tad odigrao je u utorak za reprezentaciju Srbije.

-Veliko je pitanje da li je Nemanja spreman. On se vratio juče u Englesku i oseća se dobro. Ali utakmica sa Liverpulom je naporna i potrebno je da svi koji igraju budu 100 odsto spremni – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Čelsi sutra protiv Genka bez Drogbe

Trener Liverpula Keni Dalgliš rekao je da će njegova ekipa pokušati da smanji bodovni zaostatak za Junajtedom.

-Dobili smo priliku da smanjimo zaostatak za Mančester junajtedom i na nama je da je iskoristimo. Oni su na mestu gde bi svi želeli da budu, a to je prvo mesto u ligi. O tome ne vredi raspravljati jer svi žele da budu na tom mestu – rekao je Dalgliš.

Povezana vest:  Kasiljas slomio ruku

Dalgliš je ocenio da je Mančester junajted „verovatno najbolja ekipa u Engleskoj“.

-Junajted je postavio standarde svima ostalima da ih prate ili prevaziđu, a na nama je da prihvatimo izazov – rekao je Dalgliš.

Utakmica Liverpul – Mančester junajted igra se sutra od 13.45 časova.