nikola_mikic_cz_cz_javor

Nikola Mikić: Mogu još da napredujem!

 

U prvenstvu Srbije do sad je odigrano osam kola, čime se ušlo u drugu polovinu jesenjeg dela sezone. Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su šest pobeda, po jedan poraz i remi, i utisak je da bilans nije loš, ali da mogućnosti za napredak ima itekako dosta. Jedan od najstandardnijih u ekipi Roberta Prosinečkog, desni bek, Nikola Mikić, požrtvovanjem, disciplinom i odnosom prema grbu i dresu zadužio je kapitensku traku u odsustvu Nenada Kovačevića iz startne postave.

– Zadovoljan sam generalno svojim, ali i partijama cele ekipe. Smatram da podižemo formu iz meča u meč, što se najbolje videlo u prethodnom kolu protiv Metalca. Bez obzira na njihovu poziciju na tabeli, dali smo im pet golova, što nije ni malo lako, bez obzira na ime protivnika – rekao je pouzdani defanzivac.

Povezana vest:  Liverpul odbio ponudu Čelsija za Toresa

U finišu „jeseni“, pred crveno-belima nalazi se nekoliko teških ispita, među kojima i „večiti“ derbi.

– Ne gledamo puno unapred. Trudimo se da razmišljamo samo o prvom narednom meču. Spremamo se trenutno samo za meč protiv Novog Pazara, onda sledi Banat i tako redom. Svakako da raspored nije lak, ali obaveza svakog člana crveno-belih je da u svakoj utakmici ide na pobedu. Možda nam je negde u podsvesti i derbi, jer svi znamo koliko nam pobeda protiv najvećeg rivala znači.

Povezana vest:  Japan ne organizuje klupski šampionat sveta 2013. i 2014.

I pored standardne forme, Mikić veruje da prostora za napredak u njegovoj igri ima još dosta, i da do toga može doći samo uz veliki rad i trud na treninzima. Naša „četrnaestica“, ima i obavezu više od ostalih saigrača jer je u tekućoj sezoni na nekoliko utakmica oko leve nadlaktice nosio kapitensku traku, koja predstavlja veliku čast, ali i obavezu.

Povezana vest:  Ranokija kažnjen sa tri meča neigranja

– Prvo da istaknem, da ja nisam kapiten, već njegov zamenik. U odsustvu Piksija iz startne postave, ta čast pripada meni, i teško je zaista opisati rečima osećaj koji imam zbog toga. Jednostavno, uloga kapitena Crvene zvezde je da predvodi jedanaest najboljih igrača u zemlji, najtrofejnijeg kluba u ovom delu Evrope, sa najboljim navijačima na svetu. To zaista nije lako, i veoma sam ponosan zbog poverenja koje mi je ukazano – završio je Nikola Mikić .