uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Nemoguća misija za Kežmana i Simića

 

Srpski fudbalski internacionalci Marko Simić i Mateja Kezman pokušaće sutra uveče na San Siru protiv Milana da uđu u istoriju beloruskog fudbala. BATE Borisov u trećem kolu Lige šampiona gostuje sedmostrukom osvajaču trofeja, a Belorusi se nadaju da bi mogli da iznenade aktuelnog prvaka Italije i iskupe se za „petardu“ u prethodnom kolu na svom terenu protiv Barselone.

-Milan je favorit, ima sjajne igrače koji su već osvajali Ligu šampiona, ali mi se nećemo unapred predati. Sigurno se neće ponoviti meč sa Barselonom – izjavio je Simić za beloruske medije.

Novi srpski reprezentativac imaće težak zadatak da zaustavi Zlatana Ibrahimovića, a velika opasnost za mrežu gostiju biće i Antonio Kasano i oporavljeni Brazilac Robinjo. Statistika bi mogla da bude uz Beloruse, pošto im je neuspeh protiv Barselone bio prvi posle serije od devet mečeva na evro sceni bez poraza. Sa druge strane Milan igra promenjivo na svom terenu i dobio je samo dve od poslednjih deset evropskih utakmica na San Siru.

Povezana vest:  U Madridu prodato više od milion dresova Kristiana Ronalda

U drugom meču H grupe šampion Barselona će na Kamp nou dočekati Viktoriju Plzen, a u tim se vraća oporavljeni Sesk Fabregas.

Jedan od zanimljivihih mečeva mogao bi da bude duel Marselja i Arsenala na Velodromu. Dve ekipe posrću u nacionalnim šampionatima (Marselj je trenutno 15, a Arsenal 10), ali u elitnom takmičenju ide im sasvim solidno i sigurno je da očekuju nastavak uspešnog niza.

Povezana vest:  Sankt Pauli igra na svom terenu, ali bez gledalaca

Poseban motiv ima domaćin koji bi trećom uzastopnom pobedom mogao da dođe nadomak plasmana u drugu fazu.

-Ne igramo kako možemo, ali ne želim da budem pesimista. Verujem da možemo do pobede – izjavio je trener Marselja Didije Dešam.

Olimpijakos će u Pireju protiv Dortmunda bez povređenog Ljubomira Fejse tražiti prve bodove. Marko Pantelić bi trebalo meč da počne na klupi, dok je sa druge strane Neven Subotić najavljen kao starter.

Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela takmičenja APOEL, predvođen srpskim trenerom Ivanom Jovanovićem gostuju Portu, dok će u Donjecku Šahtjor i Zenit odigrati derbi Istoka. Danko Lazović i Aleksandar Luković su u konkurenciji za tim, ali realnije je da meč počnu na klupi. Na teren bi trebalo da izađe i Branislav Ivanović, čiji Čelsi dočekuje Genk, dok Valensija gostuje u Leverkuzenu.

Povezana vest:  Nejmar: Možda preterujem, ali sam u Rusiji trpeo velike bolove

Parovi sutrašnjih mečeva trećeg kola Lige šampiona:

E grupa: Bajer Leverkuzen – Valensija, Čelsi – Genk.

Tabela: Čelsi 4, Bajer Leverkuzen 3, Valensija 2, Genk 1.

F grupa: Marselj – Arsenal, Olimpijakos – Borusija Dortmund.

Tabela: Marselj 6, Arsenal 4, Borusija Dortmund 1, Olimpijakos 0.

G grupa: Porto – APOEL, Šahtjor – Zenit.

Tabela: APOEL 4, Zenit 3, Porto 3, Šahtjor 1.

H grupa: Milan – BATE, Barselona – Plzen.

Tabela: Milan 4, Barselona 4, BATE 1, Plzen 1.

Svi mečevi počinju u 20.45.