Alex-Ferguson_2

Ferguson: Liga bez ispadanja bila bi samoubistvo

 

Menadžer engleskog fudbalskog premijerligaša Mančester junajteda Aleks Ferguson izjavio je danas da bi Premijer liga bez ispadanja bila ravna samoubistvu. Izvršni direktor Asocijacije menadžera Premijer lige Ričard Bevan rekao je juče da je veliki broj stranih vlasnika engleskih klubova zainteresovan za ukidanje ispadanja, odnosno promocije u prvu ligu.

Povezana vest:  Viljareal čuva mesto pri vrhu, Saragosa beži sa začelja

-Ukoliko pogledate našu drugu ligu videćete da su to sve klubovi sa velikom tradicijom i istorijom. Šta bi se dogodilo sa tim klubovima u slučaju da se ukine praksa ispadanja, odnosno promocije? Mislim da bi to bilo ravno samoubistvu – rekao je Ferguson.

On je naglasio da je jedino mesto gde klubovi mogu da ostvare profit upravo Premijer liga, a da se ta šansa ne može oduzeti klubovima kao što su Notingem Forest, Lids i Šefild.

Povezana vest:  Viljaš-Boaš: Ne pregovaram sa Totenhemom

-To su sve veliki timovi koji su formirali jezgro naše stare prve lige. Ukidanje ispadanja zato ne bi bilo pametno – reklao je Ferguson.

Mančester junajted je jedan od deset klubova Premijer ligi, koja ima 20 članova, koji su u rukama stranih vlasnika.

Ukoliko bi neko odlučio da promeni sadašnju strukturu zakona, bilo bi potrebno da 14 kluibova bude „za“. Navodi se da bi poslednja „linija odbrane“ sadašnjeg sistema takmičenja mogao da bude „veto“ Engleske fudbalske asocijacije. Inače, u američkoj fudbalskoj, bejzbol, košarkaškoj i hokejaškoj ligi nema principa ispadanja, odnosno promocije.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Obala Slonovače ubedljiva protiv Severne Koreje