vejn_runi_man_jun_vs_ocelul

LIGA ŠAMPIONA

Grupa C: Benfika i Mančester junajted slavili u gostima

 

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su rumunski Ocelul u Bukureštu sa 2:0, dok je Benfika istim rezultatom slavila na gostovanju kod Bazela u utakmicama 3. kola Grupe C Lige šampiona. Mančester je posle dva remija došao do prve pobede ove sezone u elitnom takmičenju golovima Vejna Runija iz penala, u 64. i 92. minutu.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Čile protiv Hondurasa za prvu pobedu nakon 48 godina

Napadač engleske reprezentacije zaslužan je za oba jedanaesterca, pošto je kod prvog želeo da proigra Havijera Ernandeza, a jedan igrač domaćeg tima igrao rukom, dok je kod drugog bio fauliran.

Reprezentativac Srbije i kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić igrao je za ekipu engleskog šampiona prvi put od avgusta, kada se povredio. On je u 67. minutu dobio direktan crveni karton posle starta na igrača Ocelula Gabriela Đurđua.

Povezana vest:  Teri i naredne sezone u Čelsiju, Kol se vraća u Arsenal

Isključenje je zaradio i Srbin iz domaćeg tima, Milan Perendija, koji je u 89. minutu dobio drugi žuti karton. Mančester je sada drugi na tabeli Grupe C, pošto ima pet bodova, dok je Ocelul ostao na zacelju bez boda.

Na prvom mestu nalazi se Benfika iz Lisabona, koja je golovima Bruna Sezara u 20. i Oskara Kardoza u 75. minutu u gostima pobedila Bazel. Švajcarci su sada treći na tabeli sa četiri boda.

Povezana vest:  Princ Karađorđević na stadionu "Rajko Mitić"

Isti parovi sastaće se u 4. kolu, 2. novembra, uz obrnuta domaćinstva.