Edinson_Roberto_Cavani_i_Christian_Maggio_napoli_slave

LIGA ŠAMPIONA

Grupa A: Siti slavio u 93. minutu, Napoli i Bajern nerešeno

 

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu Viljareal sa 2:1 u trećem kolu Grupe A Lige šampiona, a Napoli i Bajern odigrali su nerešeno 1:1. Viljareal je poveo golom Kanija u četvrtom minutu. Đuzepe Rosi je primio loptu na 20 metara od gola, okrenuo se i šutirao, ali mu je golman Sitija Džo Hart odbranio udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Kani i poslao je u gol.

Siti je izjednačio u 43. minutu autogolom Karlosa Marčene. Reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov prošao je po levoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio loptu u peterac gostiju, na koju je uklizao Marčena i pogodio sopstveni gol.

Povezana vest:  Del Boske:Nisam želeo da se umešam u rat Reala i Barselone

Pobedonosni gol za Mančester siti postigao je Serhio Aguero u 93. minutu kada je neometano šutirao posle povratnog pasa Pabla Zabalete.

Minhenski Bajern poveo je u Napulju u drugom minutu golom Tonija Krosa. Džerom Boateng je ubacilo loptu sa desne strane, Kros je primio na 20 metara od gola, ušao u šesnaesterac i sa 12 metara lako savladao golmana Napolija Morgana De Santisa.

Rezulat je izjednačio Holger Badštuber autogolom u 39. minutu. Reprezentativac Italije Kristijan Mađo prošao je po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ubacio loptu pred gol Bajerna na koju je naleteo mladi Nemac i ubacio je u svoju mrežu.

Povezana vest:  Adrijano treći put dobio "Zlatnu kantu"

Bajern je bio bolja ekipa, imao je više šansi, a najbolja je bila u 49. minutu kada je golman Napolija odbranio penal Mariju Gomezu. Jedanaesterac je napravio štoper tima iz Napulja Paoli Kanavaro kada ga je lopta posle šuta Gomeza pogodila u lakat dok je bio okrenut leđima od nje. Sudija Manuel Benkerensa proceonio je da je ta situacija za najstrožu kaznu.

Povezana vest:  MUP snima utakmice Partizan - Novi Pazar i Rad - Metalac

Bajern je mogao da postigne gol i u 33. minutu kada je Badštuber izveo korner, Boatengov šut odbranio De Santis, a lopta se odbila do Gomeza koji se nije najbolje snašao. Ekipa Napolija nije imala nijedan udarac u okvir gola Manuela Nojera.

U četvrtom kolu Lige šampiona, 2. novembra sastaju se isti parovi, samo uz obrnuta domaćinstva. Igrači Dinama u ovom meču dobili su čak šest žutih kartona, dok je u ekipi Ajaksa jedan fudbaler javno opomenut.

U 4. kolu, 2. novembra, sastaće se isti parovi, samo sa obrnutim domaćinstvima.