Theo_Janssen_ajax_vs_dinamo

LIGA ŠAMPIONA

Grupa D: Real bolji od Liona, Ajaks od Dinama

 

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Lion sa 4:0, dok je Ajaks u Zagrebu bio bolji od Dinama sa 2:0 u utakmicama 3. kola Grupe D Lige šampiona. Na tabeli vodi Real sa maksimalnih devet bodova. Lion i Ajaks imaju po četiri, a Dinamo je bez boda.

Povezana vest:  Ronaldo počeo da trenira, želi da igra protiv Bajerna

Madriđani su večeras bili ubedljivi protiv Liona, sa kojim se treću sezonu sastaju u grupnoj fazi elitnog takmičenja i imaju lošiji međusoban skor. Izabranici trenera Žozea Morinja poveli su u 19. minutu preko Karima Benzeme, prednost su povećali sami Kedira u 47. i Mesut Ozil u 55, a konačan rezultat postavio je Serhio Ramos u 81.

Bivši napadač Liona spretno je reagovao u petercu gostiju posle kornera koji je izveo Mesut Ezil i proigravanja glavom Kristijana Ronalda. Benzema je bio akter i kod drugog gola Reala, pošto je asistirao Kediri koji bio usamljen na 12 metara od Lionovog gola.

Povezana vest:  Terzić: Odbili smo ponude za Jovanovića i Kataija

Najbolji strelac Madriđana u prošloj sezoni, Kristijano Ronaldo u strelce se upisao preciznim udarcem sa sedam metara iz teške pozicije iskosa sa leve strane i nešto lošije intervencije golmana Iga Lorisa.

Reprezentativac Španije Serhio Ramos u finišu meča bio je najspretniji u kaznenom prostoru francuske ekipe, posle kornera sa leve strane koji je izveo Kaka. Ajaks je u Zagrebu poveo posle pogotka Derka Burigtera u 49. minutu. On je precizno šutirao sa 16 metara, posle dodavanja povremenog reprezentativca Srbije Miralema Sulejmanija.

Povezana vest:  AS: Kasiljas napušta Real

Konačan rezultat postavio je Kristijan Eriksen golom u 90. minutu.