fernando_tores_celzi_ls

LIGA ŠAMPIONA

Grupa E: Čelsi ubedljiv protiv Genka, Bajer preokrenuo

 

Fudbaleri Čelsija lako su večeras pobedili Genk sa 5:0 u trećem kolu Lige šampiona, čime se učvrstio na prvom mestu Grupe E. U drugoj večerašnjoj utakmici Grupe E, Bajer Leverkuzen je sa dva gola u drugom poluvremenu napravio preokret i pobedio Valensiju sa 2:1.

Povezana vest:  Zvezda u Inđiji, Partizan dočekuje Spartak

Jedan od strelaca u Londonu bio je i srpski reprezentativac Branislav Ivanović, ali je zvezda večeri bio Fernando Tores, koji je dobru igru krunisao sa dva gola. Prvi gol u najubedljivijoj domaćoj pobedi Čelsija u Ligi šampiona postigao je Portugalac Raul Meireleš u 8. minutu. Na to se nadovezao Tores pogocima u 11. i 27. minutu, dok je Ivanović glavom doveo Londonce u vođstvo od 4:0 do poluvremena.

Povezana vest:  Inter mesec dana bez Lusija

Ubedljivu pobedu dopunio je rezervista Salomon Kalu u 72. minutu, pošto je naleteo na odbitak kojim je Tores propustio šansu da postigne het-trik. Čelsi sada ima sedam bodova, jedan više od Bajera iz Leverkuzena. Belgijska ekipa ima jedan bod.

Nemačka ekipa pobedila je posle preokreta. Valensija je povela u 24. minutu golom Žonasa. Bajer je došao do trijumfa za samo četiri minuta. Prvo je Andre Širle izjednačio u 52, a onda je Sidni Sem doneo pobedu golom u 56. minutu. Bajer sada ima šest bodova, dok je Valensija ostala na dva boda.

Povezana vest:  Menoti već žali Argentinu bez Mesija, vrlo kritičan o Euru i Kopa Amerika

Revanš utakmice igraju se prvog novembra.