Mikel_arteta_arsenal

LIGA ŠAMPIONA

Grupa F: Pobede Arsenala i Olimpijakosa

 

Fudbaleri Arsenala pobedili su večeras u gostima Olimpik iz Marselja sa 1:0 u trećem kolu Grupe F Lige šampiona, a Olimpijakos je na svom terenu slavio protiv Borusije iz Dortmunda sa 3:1. Arsenal je do minimalne pobede došao golom Arona Remzija u drugom minutu sudijske nadoknade. Žervinjo je glavom dodao loptu do Remzija, koji je neometan sa desetak metara lako savladao golmana Olimpika Stiva Mandandu.

Povezana vest:  Verder pobedio Majnc i ostao u vrhu tabele

Početak utakmice obeležila je gruba igra oba tima, a sudija je u prvih 15 minuta dao tri žuta kartona. Marselj je imao priliku da pobedi, ali su njegovi fudbaleri bili neprecizni u nekoliko prilika. U prvom poluvremenu najbolje prilike propustili su Loik Remi koji je bio izblokiran u 30. minutu, kada je odlično prevario Pera Mertezakera i šutirao.

Pet minuta kasnije do gola je mogao i Lučo Gonzales, ali je posle pasa Metju Valbuene sa desne strane reprezentativac Argentine šutirao pored gola Vojćeh Ščešnjog. U prvom poluvremenu za Arsenal najbolju priliku imao je kapiten Robin Van Persi, ali je veoma neprecizno šutirao sa oko osam metara.

Povezana vest:  Zvezda proslavila 20 godina od titule svetskog šampiona

U drugom poluvremenu Teo Volkot je imao najbolju priliku na utakmici u 64. minutu. On je primio loptu na 20 metara od gola, ušao u šesnesterac i predriblao Alu Dijaru, izašao sam ispred Mandande, ali mu je golman Marselja odbranio udarac.

U drugoj utakmici Grupe F grčki Olimpijakos je na svom stadionu pobedio nemačku Borusiju iz Dortmunda sa 3:1. Olimpijakos je poveo na stadionu Karaiskaki golom Hoze Olebasa u osmom, a izjednačio je Robert Levandovski u 26. minutu.

Povezana vest:  Hodžson vratio Terija i Džerarda

Novu prednost Grcima je doneo Rafik Đebur u 40. minutu, a konačnih 3:1 postavio je Fransoa Modesto u 79. minutu. U sledećem kolu Lige šampiona u Grupi F sastaju se iste ekipe, samo sa obrnutim domaćinstvima.