srb_ita_himna

Uprava FK Jagodina traži formiranje nove reprezentacije

 

Uprava fudbalskog kluba Jagodina predložio je Izvršnom odboru Zajednice superligaša formiranje reprezentacije sastavaljene od igrača isključivo iz tog takmičenja. U predlogu predsednika Jagodine Gorana Milanovića stoji da se već nekoliko godina „A“ selekcija Srbije sastoji uglavnom od igrača koji igraju u inostranstvu, a selekcija Superlige bi imala višestruke koristi za srpski fudbal.

Povezana vest:  Policija u Helsinkiju uhapsila četvoricu fudbalera

Ona bi, po tvrdnji Milanovića bila i dobar marketinški potez za sve klubove u Zajednici, a igrači manjih klubova bili bi prisutniji na tržištu.

– Prošle godine reprezentacija sastavljena od igrača Superlige Srbije odigrala je utakmicu sa reprezentacijom Japana i pokazala se veoma uspešnom – navodi se između ostalog u pismu prvog čoveka Jagodine.

Osim utakmica sa inostranim protivnicima, Milanović smatra i da bi trebalo organizovati mečeve selekcije Superlige sa reprezentacijom sastavljenom od igrača koji su najbolje ocenjeni od strane sportskih novinara koji prate domaće takmičenje ili sa aktuelnim prvakom Srbije za prethodnu sezonu.

Povezana vest:  FS Škotske odbacio tvrdnje o rasizmu navijača