ministarka_samardzic_markovic

Šurbek i Kalinić zajedno na otvaranju stonoteniskog centra

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković otvorila je danas u Subotici prvi Nacionalni stonoteniski centar.  Za ovaj objekat, koji predstavlja nadogradnju već postojeće hale sportova u Subotici izdvojeno je 42 miliona dinara, od čega je ministarstvo obezbedilo 37 miliona, a ostatak lokalna samouprava.

-Nacionalni stonoteniski centar u Subotici ispunjava sva tri prioriteta Strategije razvoja sporta u Srbiji, a to su deca u sportu, ulaganje u infrastrukturu i ulaganje u vrhunski sport – istakla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  STONI TENIS, Kineskinje u finalu bolje od Japanki

Svečanom otvaranju Centra prisustvovao je i Stefano Bosi, predsednik Evropske stonoteniske unije, koja je finansirala postavljanje tarafleksa u hali i obezbedila stolove i prateću opremu.  Ovaj događaj uveličale su i brojne legende ovog sporta, pa su se tako posle dugo vremena za istim stolom našli Dragutin Šurbek i Zoran Kalinić, svetski prvaci u dublu iz 1983. godine.

Povezana vest:  EP ČEŠKA, Stonoteniserke u elitnoj grupi

Nacionalni stonoteniski centar, odnosno nova hala od ukupno 1000 kvadratnih metara, izgrađena po svetskim standardima, što podrazumeva i lift za osobe sa posebnim potrebama.  Halu će koristiti, pre svih, igrači subotičkog Spartaka i naše nacionalne selekcije u trenažnom procesu, ali će ona biti ustupljena i drugim sportistima, kada se za to pokaže potreba.