guardiola_KZN

Gvardiola: Čestitam Sevilji, odbrana im je bila strašna

U najzanimljivijem susretu 8. kola španske Primere igrači Sevilje su izdržali pritisak Barselone i na kraju Kataloniju napustili čiste mreže i s bodom u džepu (0-0).

Najveću priliku za pobedu Barselona je imala u petoj minuti nadoknade, ali tada Lionel Mesi nije uspeo da nadmudri gostujućeg golmana Ćavija Varasa prilikom udarca s bele tačke. Ćavi Varas je briljirao celu utakmicu i bio apsolutni heroj u osvojenom bodu Andalužana.

Povezana vest:  Buran derbi u Liježu, Standard pobedio Anderleht

-Moram prvenstveno da čestitam Sevilji. Odigrali su odličnu utakmicu u fazi odbrane. Pogotovo njihov golman Ćavi Varas koji je pohvatao apsolutrno sve – bila je prva reakcija Žozepa Gvardiole, trenera Barselone, koja sada zaostaje jedan bod za vodećim Realom na tabeli.

-Teško je igrati protiv tako koncentrisane obrane. Sevilja je imala stalno devet igrača iza lopte. Došli su po bod i uzeli ga. Videli ste da su organizovali samo jedan napad u celom susretu. Mojim igračima nemam šta da zamerim. Igrali su dobro, napadali i stvarali šanse, ali imali smo ovaj put preko puta sebe stvarno odličnu odbrambenu ekipu – završio je Gvardiola.

Povezana vest:  Dragan Džajić: Hoću da pomognem, ali niko me ne zove!