tarmo_rutli_selektor_estonija

Novi ugovor selektoru Estonije

 

Fudbalski savez Estonije produžio je saradnju sa selektorom Tarmom Rutlijem (57) do kraja 2013. godine, preneo je danas sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA). On je na tu poziciju, po drugi put u karijeri, došao u januaru 2008. Rutli je prethodno bio selektor Estonije od 1999. do 2000. godine.

Povezana vest:  Kek objavio spisak za mečeve sa Italijom i Severnom Irskom

Kako se navodi, novi ugovor došao je kao nagrada za dobre rezultate u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Reprezentacija Estonije zauzela je drugo mesto u Grupi C, iza Italije, a ispred Srbije, Slovenije, Severne Irske i Farskih Ostrva, što je najveći uspeh nacionalnog tima te zemlje.

U baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, Estonija će igrati protiv Republike Irske. Prva utakmica je 11. novembra u Talinu, a revanš četiri dana kasnije u Dablinu.

Povezana vest:  Bejl: Želim da igram i u inostranstvu

Rutli će bez obzira na učinak u baražu voditi reprezentaciju Estonije i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Estonci će se za plasman na turnir u Brazilu takmičiti u Grupi D sa Holandijom, Turskom, Mađarskom, Rumunijom i Andorom.