navijaci_pazara_cz_np

FSS: Postupak zbog navijača sa Marakane

 

Disciplinski organi Fudbalski savez pokrenuće postupak protiv Crvene zvezde i Novog Pazara, zbog ponašanja navijača na subotnjoj utakmici.  Taj duel završen je pobedom Zvezde sa 3:1, a veliku senku svojim ponašanjem bacili su navijači.

Deo gostujućih pristalica zvižducima i negodovanjem ispratio je minut ćutanja kojim je odata počast Miodragu Komadini, Srbinu kojeg su Albanci ubili na Kosovu i Metohiji.

Povezana vest:  EP FRANCUSKA 2016, Alkantara: Strpljenjem i pas igrom protiv Italije

Navijači Zvezde su napravili tri bakljade, od kojih je jedna izazvala trominutni prekid. Provokacijama tu nije bio kraj, jer se u više navrata s gostujuće strane čulo „Kosovo je izvan Srbije“, a razvijena je i zastava Sandžaka. Zvezdini navijači su uzvratili bojeći ’sever’ u srpsku zastavu i isticanjem transparenta „Nikad ne zaboravi ko ti je bio đed…“.

Povezana vest:  FS Rusije ima 13 kandidata za selektora reprezentacije

-Čuli smo za provokacije, uvredljive parole i prekomerno korišćenje pirotehnike zbog čega je meč čak i prekidan. Čekamo izveštaje zvaničnih lica, ali je sigurno da ima sasvim dovoljno elemenata za pokretanje postupka protiv oba kluba – rekao je generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Janković.