franck_bekenbauer

FIFA želi promenu pravila ofsajda i crvenog kartona

 

Komitet Svetske fudbalske federacije (FIFA) predvođen Francom Bekenbauerom predložio je na današnjem sastanku promenu pravila ofsajda i revidiranje pravila o dodeli crvenog kartona kod prekršaja koji se kažnjavaju jedanaestercem.

Komitet smatra da pravilo ofsajda mora da se pojednostavi, kao i da se crveni karton za prekršaje u kaznenom prostoru dodeljuje samo za najoštrije startove. Prema sadašnjim pravilima, sudije su za prekršaje u kaznenom prostoru svirale penal, ali i u većini slučajeva dodeljivali crveni karton igračima. Pored toga, svakom igraču koji „pocrveni“ preti i dodatna suspenzija.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI, Real, Sevilja i Atletiko sigurni, Juventus nadigrao Siti

-Trebalo bi da se vratimo na neka jednostavnija pravila, da pronađemo pravu meru. To važi i za penal i za ofsajd. Tako ćemo dobiti tečniju igru. Sada imamo situaciju sa aktivnim i pasivnim ofsajdom koja može da bude vrlo komplikovana. Kad sam ja igrao, sve je bilo mnogo jasnije – rekao je Bekenbauer novinarima u Cirihu.

Povezana vest:  Anćeloti putuje u Kanadu na operaciju vrata

Nemac je dodao da bi dovoljna kazna za prekršaj u šesnaestercu trebalo da budu penal i žuti karton.

-To bi trebalo da bude dovoljno za najobičniji faul. Za grublje prekršaje, stvar je jasna, sledi crveni karton. Ovaj komitet će raditi na tome da konkretnim akcijama poboljša stvari – zaključio je Bekenbauer.