Vladimir_Putin

Putin želeo da blokira prelazak Nojera iz Šalkea u Bajern
 
Ruski premijer Vladimir Putin nastojao je da blokira prelazak nemačkog golmana Manuela Nojera iz Šalkea u Bajern Minhen, izjavio je predsednik kluba iz Gelzenkirhena Klemens Tenijes.
Reprezentativni golman pojačao je redove Bajerna u julu, a Bavarci su Šalkeu za taj transfer isplatili sumu od 22 miliona evra.
Sporazum dva kluba postignut je u aprilu, ali je Putin, koji je u velikoj meri povezan sa glavnim sponzorom Šalkea, ruskom gasnom kompanijom Gazprom, sugerisao rukovodstvu kluba iz Gelzenkirhena da učini sve što je moguće kako bi zadržalo sjajnog čuvara mreže.
-Putin je apsolutno opčinjen Manuelom i njegov je veliki obožavalac. Pitao me je da li smo uradili za njega sve što smo mogli – rekao je Tenijes za nemački magazin Sport-Bild.
Nojer je imao ugovor sa Šalkeom do juna 2012, ali je na konferenciji za novinare u aprilu jasno stavio do znanja da neće produžiti saradnju i da želi da ode iz Gelzenkirhena, pa je Šalke bio nemoćan da ga zadrži i odbije bogatu ponudu Bajerna.
Da letos ta ponuda nije prihvaćena, klub bi rizikovao gubitak odlaskom reprezentativnog golmana bez obeštećenja po isteku ugovora.
-Morali smo da prihvatimo ponudu – istakao je Tenijes.
Odlazak Nojera izazvao je bes navijača Šalkea, pa su ga dočekali salvom zvižduka i uvredljivim uzvicima prilikom gostovanja Bajerna na prvenstvenoj utakmici u septembru, koju su Bavarci dobili rezultatom 2:0.
Povezana vest:  Davids: Za Barselonu igraju bogovi fudbala