GCC logo„Bitka za bebe“ na golf terenima

Golf klub „Centar“ i Golf klub „Beograd“ organizuju veliki humanitarni golf turnir u sklopu akcije Fonda B 92  „Bitka za bebe“ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora. Turnir će se održati 29. oktobra na terenu Golf kluba „Centar“ a sav prihod ( kotizacije,  sponzorstva, donacije ) će biti usmeren u fond za kupovinu neophodnih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane koji svakodnevno vode herojsku borbu za život u zdravstvenim institucijama širom Srbije.

Povezana vest:  „Teslin vremeplov“ obasjao Beč

Inkubatori u Srbiji stari su i po 40 godina – stariji od roditelja mnogih prevremeno rođenih beba kojima predstavljaju prvi dom. Ovim inkubatorima je odavno istekla garancija, rezervne delove za njih je gotovo nemoguće nabaviti, a servisiranje postaje nemoguća misija. Smrtnost novorođenčadi teške do 999 grama u Srbiji iznosi 60%, dok je u zemljama Evropske Unije i SAD 15%. Pod ovakvim okolnostima u pitanje je dovedeno osnovno ljudsko pravo – pravo na život!

Povezana vest:  75 GODINA DIJAMANT ULJA - OD ČEGA ZAVISI KVALITET SUNCOKRETOVOG ULJA?

Zdravstvenim institucijama u Srbiji je, da bi zaštitile to pravo, potrebno najmanje 100 novih, savremenih inkubatora. Zastarela oprema ne samo što ne pruža bebama adekvatnu negu, već dodatno otežava njihovu ionako pretešku borbu za život.

Svakoga dana sve više kompanija i pojedinaca staje u borbene redove i svojim doprinosom pomaže da u ovoj presudnoj bici naše bebe pobede. Nakon prvih mesec dana, u okviru akcije, su prikupljena sredstva za kupovinu više od 70 inkubatora od kojih su neki već isporučeni zdravstvenim ustanovama.

Povezana vest:  Beč će blistati već 1. januara u ranim jutarnjim satima

U Srbiji se danas vodi bitka o kojoj se ne pišu herojske priče. Bitka u kojoj nema ordenja. Bitka u kojoj je jedina nagrada život. U njoj se bore najmanji i najmlađi borci koje je svet ikada video. Bore se naši heroji. Ali ova bitka nije i ne sme da bude samo njihova bitka.

Ovo je bitka za sve hrabre ljude. Ovo je bitka za život. Ovo je bitka za bebe!