Zafira Tourer_2011_10_26

Najviši bezbednosni standardi: Pet Euro NCAP zvezdica za Opel Zafiru Tourer i Astru GTC

Novi Opelovi modeli ponovo dobijaju najviše ocene od nezavisnih potrošačkih organizacija Euro-NCAP (Evropski program ocene novih automobila). Stručnjaci za testove sudara dodelili su pet zvezdica za bezbednost i sprečavaje nezgoda i Opel Astri GTC i Zafiri Tourer.

“Tema bezbednosti putnika je uvek bila visoko postavljena na skali Opelovih vrednosti,” kaže Rita Forst, potpredsednik ogranka GME Engineering. “ponosni smo na rezultate poslednjih testova na kojima smo dobili pet zvezdica i veoma nam je drago što smo ne samo ispunili bezbednosne standarde sa modelima Zafira Tourer i Astra GTC, već i što smo ih prevazišli.” U svim ispitanim kategorijama (bezbednost odraslih putnika i dece, kao i bezbednost pešaka i sistemi podrške vozaču) oba vozila postigla su izvanredne rezultate. NCAP najava stiže gotovo dva meseca nakon što je Opel Ampera elektromobil dobio pet Euro-NCAP zvezdica.

Povezana vest:  Audi na Salonu automobila u Frankfurtu predstavio posebnu seriju modela A8L W12 Ekskluziv

Astra GTC_2011_26_10

I Zafira Tourer i Astra GTC imali su brilijantne performanse na testovima sudara, uz pokazan veoma visok stepen stabilnosti karoserije. Unutrašnjost kabine i bezbednosni sklop u oba automobila konstruisani su na način kojim je minimizovana opasnost povređivanja usled, na primer, kontakta kolena sa instrument pločom. Sigurnosni pojasevi za decu, kako je ustanovljeno, nude izvrsnu zaštitu u oba automobila.

Povezana vest:  NISOTEC - lider na tržištu po uspešnosti poslovanja i kvalitetu proizvoda

Euro-NCAP konzorcijum  sa sedištem u Briselu, uključuje predstavnike ministarstava saobraćaja EU, kuća za osiguranje automobila i potrošačkih grupa za lobiranje. Njegovi strogi stndardi za testiranje viši su od minimuma koji nalažu zakoni EU. Iz tog razloga, oni se smatraju za mađunarodne standarde.

Euro-NCAP je uspostavio standardizovan test koji ispituje opasnost povređivanja putnika i pešaka u različitim slučajevima sudara. Za simuliraje dejstva udara na različite delove ljudskog tela koriste se lutke. Simulacije sudara uključuju testove punog prednjeg i bočnog sudara sa drugim vozilima i nepokretnim objektima.

Povezana vest:  Dodeljeni originalni Ginisovi sertifikati povodom obaranja rekorda u najdužoj koloni Dacia vozila!

Nova Zafira Tourer postavlja nove standarde fleksibilosti i atmosfere u segmentu monokeb vozila, sa potpuno redizajniranim sedalnim sistemom Flex7. Opelov “salon na točkovima” je vrhunac u sopstvenoj klasi kada su u pitanju efikasnost potrošnje goriva i sistemi podrške vozaču.

Izgled i dinamično rukovanje novom Astrom GTC se ističu u Opelovom kompaktnom segmentu. Kupe se mahom dopada kupcima koji vrednuju emotivan dizajn i optimizovanu prednju osovinu sa HiPerStrut (High Performance Strut) vešanjem.