Van Marvejk: Moramo da prebrodimo psihičku blokadu 

logo_SP_futbal_2010_afrikaSelektor Holandije Bert bam Marvejk izrazio je uverenje da njegov tim može da ostvari značajan rezultat na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali pod uslovom da prebrodi psihički krizu u koju je zapao zbog lošeg učinka na prethodnim velikim takmičenjima. 
Van Marvejk je ocenio da Holandija ne zna kako se igraju veliki međunarodni turniri, bez obzira na to što je u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundijal pobedila na svim utakmicama. 
-Nemamo potencijal kao Nemačka, Brazil, Engleska ili Italija, pa je za nas od ključnog značaja da nam najbitniji igrači budu u formi. Kada su oni u formi možemo da pobedimo svakoga – ocenio je Van Marvejk. 
-Samo moramo da naučimo da svaku utakmicu igramo na visokom nivou. Na prošlom Evropskom prvenstvu pobedili smo Italiju i Francusku i svi su u Holandiji već igrali, a mi smo izgubili od Rusije i vratili se kući – podsetio je selektor narandžastih. 
-Na tome moramo da radimo. To je ta psihička blokada, koju je vrlo teško objasniti. Već godinu i po dana pokušavam da igračima usadim veće samopouzdanje. Ali, to je process – dodao je Van Marvejk. 
Holandija je poslednji veliki trofej osvojila 1988. godine kada je postala prvak Evrope. Vicešampion sveta bila je 1974. i 1978. godine. 
Takmičenje na Mundijalu u Južnoj Africi počeće duelima sa Kamerunom, Japanom i Danskom u Grupi E. 

Povezana vest:  UO Zvezde jednoglasno: Najvažnija je borba za titulu