Euzebiju uručena nagrada za životno delo 

FUDBALSKA-LOPTALegendarnom portugalskom fudbaleru Euzebiju danas je uručena nagrada za životno delo, koju Evropska fudbalska unija (UEFA) jednom godišnje dodeljuje zaslužnim velikanima fudbalskog sporta. 
Priznanje „Predsednikova nagrada“ Euzebiju je na lisabonskom „Stadionu svetlosti“ uručio predsednik UEFA Mišel Platini, uoči revanš utakmice Evropske lige između Benfike i berlinske Herte. 
-Veoma sam počastvovan ovom prestižnom nagradom – izjavio je Euzebio, nakon što su ga ovacijama pozdravili navijači Benfike, trofejnog kluba čije je boje branio punih 15 godina. 
Šezdesetosmogodišnji Euzebio, kojeg su navijači obožavali dodelivši mu nadimak „crni panter“, jedan je od najvećih svetskih napadača svih vremena. Tokom blistave karijere za Benfiku odigrao 301 utakmicu i postigao 317 golova, dok je u dresu reprezentacije Portugalije na 64 meča postigao 41 pogodak. 
Sa Benfikom je 1962. godine osvojio titulu prvaka Evrope, a sa nacionalnom reprezentacijom je 1966. godine igrao u polufinalu prvenstva sveta u Engleskoj. 
Prošle godine UEFA je „Predsednikovu nagradu“ dodelila Englezu Bobiju Čarltonu.

Povezana vest:  Jovanović čeka prvi nastup na Enfildu